Θέατρο Παιδί

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο «Μικρό Χορν»

Στον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ, μεταμορφώνεται από τον Οκτώβριο ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ερμηνεύοντας τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων, σε μια παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στο «Μικρό Χορν», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη και συμπαραγωγή από τα Αθηναϊκά Θέατρα και τις Μαγικές Σβούρες.

Την ξεχωριστή αυτή συνεργασία που είχε αναφέρει ήδη το artplay.gr σε δημοσίευμα του περασμένου Φεβρουαρίου, τονίζουν όλοι οι συμμετέχοντες, κάνοντας λόγο για μια γιορτή συναισθημάτων και μια παράσταση εμπειρία τού να μοιραστεί κανείς την αθωότητα και να τη ζήσει ξανά.

Στην παιδική σκηνή του «Μικρού Χορν» θα ζωντανέψει η ιστορία του πιλότου που προσγειώνεται στην έρημο, καθώς το αεροπλάνο του έχει πάθει βλάβη.

Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί ,τον Μικρό Πρίγκιπα, που μόλις τον αντικρίζει, του ζητά να του σχεδιάσει ένα αρνί!

Αυτό είναι και το σημείο έναρξης της ιστορίας του Μικρού Πρίγκιπα, που ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη μαζί με τα τρία του ηφαίστεια και ένα  τριαντάφυλλο, αλλά ένιωθε μόνος και ήθελε έναν φίλο. Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του… Πέρασε από πολλούς πλανήτες με διάφορους ανθρώπους, μα κανένας δεν έγινε φίλος του. Κατέληξε  στη Γη, στη μέση της ερήμου… Εκεί που τον συνάντησε ο πιλότος …

Πέρασε από βουνά, ερήμους και μέσα από έναν κήπο γεμάτο τριαντάφυλλα, που ήταν έκπληξη γι΄ αυτόν, καθώς νόμιζε πως το λουλούδι του ήταν μοναδικό στο γαλαξία… Στη συνέχεια γνώρισε μια αλεπού και γίνανε  φίλοι. Έχοντας πια εκπληρώσει τον σκοπό του , καθώς δεν βρήκε μόνο έναν φίλο αλλά πολλούς !

Η παράσταση που ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Μικρού Πρίγκιπα στον πλανήτη του, αποχαιρετώντας με το δικό του τρόπο τον πιλότο  και τα παιδιά, πλαισιώνεται με υπέροχες κλασικές μελωδίες συνθετών του τέλους του 19ου αιώνα έως τις αρχές του 20ου όπως ο Offenbach , ο Holst , ο Saint-Saëns και  ο Brahms .

Το τραγούδι του φινάλε είναι μια νέα σύνθεση του Γιώργου Βαρσαμάκη.  

Το καλοκαίρι, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης πρωταγωνιστεί από κοινού με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και Θανάση Κουρλαμπά, στην κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά  ART, που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Μάνια Ζούση