Θέατρο Παιδί

Ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει πάρτυ στο θέατρο Ιλίσια

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι όλα όσα θα ήθελε να πει κάποιος σε ένα παιδί», γράφει για την παράσταση που σκηνοθετεί στο θέατρο Ιλίσια από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Αδάμης.

«Η παράσταση αρχίζει από το τέλος του βιβλίου …έξι χρόνια μετά βρίσκουμε τον πιλότο μας να θυμάται ακόμη την συνάντηση με τον Μικρό Πρίγκιπα αλλά τα μυστήρια δεν έχουν λυθεί όλα μέσα στο μυαλό του. Η ανάγκη να μοιραστεί ό,τι έζησε, τότε, πριν έξι χρόνια, είναι εδώ και οδηγούν την παράσταση σε αναπαράσταση. Και όλα γίνονται πάλι απ΄την αρχή, μαγικά, όπως τότε, ενδιαφέροντα και περιπετειώδη, συγκινητικά και αστεία.

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα παιχνίδι, κρυφτό και κυνηγητό μαζί, ένα χάδι απαλό που κυλάει από χέρι σε χέρι , ένα ηλιοβασίλεμα που θα δούμε όλοι μαζί. Είναι το πιο γλυκό τραγούδι που θα ήθελες να τραγουδήσεις σε ένα παιδί , νανούρισμα και χορός. Είναι όλα όσα έχουμε κρυμμένα μέσα μας από τότε που ήμασταν παιδιά, είναι ψίθυρος , γέλιο , μυστικά και αγκαλιές. Είναι ένα κάλεσμα προς όλους, μικρούς αλλά και μεγάλους, να αφήσουμε τη λογική στην άκρη και να συλλαβίσουμε ξανά τα ονόματά μας , να ζωγραφίσουμε όνειρα , να στροβιλιστούμε , να δούμε πέρα από την άκρη του δαχτύλου μας που δείχνει απέναντι όλα τα μοναδικά, να ακούσουμε τη «μουσική στα βήματα ενός φίλου» που λέει και η Αλεπού».

10431545_595642953891931_2607575068759462376_n

Η ιστορία

Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί ,τον Μικρό Πρίγκιπα, που μόλις τον αντικρίζει του ζητά να του σχεδιάσει ένα αρνί. Από το σημείο αυτό αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα.

Ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη. Αυτός ,τα τρία του ηφαίστεια και ένα τριαντάφυλλο. Ένιωθε μόνος του και ήθελε έναν φίλο. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του… Πέρασε από πολλούς πλανήτες με διάφορους ανθρώπους, μα κανένας δεν έγινε φίλος του. Κατέληξε  στη Γη, στη μέση της ερήμου… Εκεί που τον συνάντησε ο πιλότος …

Πέρασε μέσα από βουνά, ερήμους και μέσα από έναν κήπο, ο οποίος ήταν γεμάτος με τριαντάφυλλα. Ήταν έκπληξη γι΄ αυτόν, γιατί νόμιζε πως το λουλούδι του ήταν μοναδικό στο γαλαξία… Έπειτα γνώρισε μια αλεπού. Γίνανε φίλοι. Τον σκοπό του τον είχε πια εκπληρώσει, δεν βρήκε μόνο έναν φίλο αλλά πολλούς ! Η παράσταση ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Μικρού Πρίγκιπα στον πλανήτη του, όταν αποχαιρετά με το δικό του τρόπο τον πιλότο και τα παιδιά .

Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα σε υπέροχες μελωδίες συνθετών του τέλους του 19ου αιώνα έως τις αρχές του 20ου όπως ο Offenbach , ο Holst , ο Saint-Saëns και ο Brahms.Και για φινάλε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη.

 

mikros prigipas 1

 

Ταυτότητα

Κείμενο –Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα

Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Διδασκαλία τραγουδιών : Ελένη Καρακάση

Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης

Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης

Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος

Σχεδιασμός ήχου: Κατερίνα Βάμβα

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς

Παραγωγή: μαγικές σβούρες

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Γιώργος Γιόκοτος, Δημήτρης Καπετανάκος, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα

Πληροφορίες

Παραστάσεις : Κυριακή στις 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ

Καθημερινά οργανωμένες για τα σχολεία

Γενική είσοδος : 10 ευρώ, ομαδικά και άνεργοι 6 ευρώ

Διάρκεια :80΄ (με ένα διάλλειμα 15 λεπτών)

Κρατήσεις-Πληροφορίες στο τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988