Μουσική

Αυτοσχεδιάζοντας με τους Glue

Το τριεθνές μουσικό σχήμα των Glue ολοκληρώνει σήμερα Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 9 μμ τις Εκδηλώσεις Αυτοσχεδιάζοντας στη Στέγη, ενός τριήμερου κύκλου μουσικής, περφόρμανς και λόγου για τη σημασία της συλλογικής δημιουργίας.

Το σχήμα των Glue γεννήθηκε στη Γερμανία από τη σύμπραξη του ντράμερ Γιώργου Δημητριάδη με τον Βρετανό τρομπετίστα Τομ Άρθουρς και τον Καναδό μπασίστα Μάιλς Πέρκιν.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό τρίο της σύγχρονης βερολινέζικης σκηνής, με λεπτολογημένες χρωματικές αλλαγές, ποικιλία αναφορών και κρυμμένο δυναμισμό σε πλαίσιο χαμηλών τόνων. Χωρίς προφανείς μελωδίες ή αρμονίες, δημιουργούν τοπία «ήρεμης έντασης» με έμφαση στον ήχο, ώστε το ελάχιστο να αποδεικνύεται πολύ.

Έχοντας, εν μέρει, κοινό παρελθόν με εφηβικά ροκ βιώματα και μετέπειτα τζαζ σπουδές, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ενέργεια των αντιθέσεων (δράση – αντίδραση) και την ισότιμη δημιουργική σύγκλιση. Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει δύο κυκλοφορίες: Glue (2011) και Chats With The Real McCoy (2014).

Πληροφορίες

2 Νοεμβρίου 2014 21:00 Μικρή Σκηνή
Τιμές εισιτηρίων: 18 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

Το Συμπόσιο «Ηχηρές δυνατότητες: Αυτοσχεδιασμός και κοινοτική δράση»

Wadada Leo Smith | Αυτοσχεδιάζοντας στη Στέγη from SGT | OCC on Vimeo.

Παραλλήλως ολοκληρώνεται σήμερα και το Συμπόσιο: «Ηχηρές δυνατότητες: Αυτοσχεδιασμός και κοινοτική δράση», που έχουν επιμεληθεί οι Eric Lewis (McGill University, Καναδάς) και Χρήστος Καρράς (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών).

Το Συμπόσιο την Κυριακή 2 Νοεμβρίου περιλαμβάνει τα Πάνελ:

 

Μουσική & Κοινότητα 10:30-12:30

Wadada Leo Smith: Συνθέτης, μουσικός, αυτοσχεδιαστής, Καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνών της Καλιφόρνια (Cal Arts), ΗΠΑ

Eric Lewis: Καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο McGill και εκπρόσωπος του McGill στο Διεθνές Ινστιτούτο Κριτικής Μελέτης του Αυτοσχεδιασμού, Καναδάς

Daniel Fischlin: Επικεφαλής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Guelph, Καναδάς

 

Δημιουργικές πρακτικές 14:00-16:30

Bojana Cvejic: Θεωρητικός περφόρμανς, δραματουργός και ερμηνεύτρια, Σερβία

James Wallbank: Καλλιτέχνης, παιδαγωγός και υποστηρικτής του δωρεάν λογισμικού, Access Space, Μεγάλη Βρετανία

Χρήστος Πασσαλής: Σκηνοθέτης/Ηθοποιός, θεατρική ομάδα blitz, Ελλάδα

Dr. Ellen Waterman: ΣχολήΜουσικώνΣπουδώνστο Memorial University of Newfoundland, Καναδάς

 

Θα προβληθεί επίσης η μικρού μήκους ταινία των Bojana Cvejić και Lennart Laberenz “…in a non-wimpy way” για το έργο του Steve Paxton.

Η είσοδος στο Συμπόσιο είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.