Εργαστήρια Θέατρο

Ο Εουτζένιο Μπάρμπα στην Κρήτη

Ιδρυτής και σκηνοθέτης του Θεάτρου ΟΝΤΙΝ,  από τις μεγαλύτερες θεατρικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα, ο Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται μετά από χρόνια στην Ελλάδα, επισκεπτόμενος το Ηράκλειο της Κρήτης για  ένα σεμινάριο δεξιοτεχνίας (master class) στις 28 Αυγούστου, προσκαλεσμένος από το Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, “ΚΑΡΑΒΑΝΙ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ” (CARAVAN NEXT), στο οποίο το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ είναι ο επίσημος συνδιοργανωτής για την Ελλάδα.
Μαζί του θα είναι η ηθοποιός του θεάτρου ΟΝΤΙΝ, Τζούλια Βάρλεϋ η οποία θα παρουσιάσει την επίδειξη με τίτλο, “Το Ιπτάμενο Χαλί” (“The Flying Carpet”),  πάνω στο τρόπο δουλειάς της θεατρικής ανθρωπολογίας.
Την ίδια μέρα θα προβληθεί και το ντοκυμαντέρ παραγωγής του Θεάτρου ΟΝΤΙΝ, “Η κατάκτηση της διαφορετικότητας” (“Τhe Conquest of Difference”), μια αναφορά στην ιστορία και στη δουλειά ενός από τα πιο παλιά θεατρικά σχήματα στον κόσμο.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ και έχει ως σκοπό να φέρει σε επαφή ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, μαθητές δραματικών σχολών αλλά και όσους/όσες ασχολούνται με τις παραστατικές Τέχνες, με τη μοναδική δουλειά που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια το Θέατρο Οντίν με τους ηθοποιούς του, πάνω σ’ αυτό που ονομάζουμε Ανθρωπολογικό Θέατρο.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10.00 – 13.00: Master Class με τον Εουτζένιο Μπάρμπα. Συμμετέχει και η ηθοποιός Τζούλια Βάρλεϋ.
13.00 – 15.00: Διάλειμμα.
15.00 – 17.00: Master Class με τον Εουτζένιο Μπάρμπα. Συμμετέχει και η ηθοποιός Τζούλια Βάρλεϋ.
17.00 – 18.00 : Διάλειμμα
18.00 – 19.00 : Προβολή του ντοκυμαντέρ “Η Κατάκτηση της Διαφορετικότητας”
19.30 – 20.30: “Tο Ιπτάμενο Χαλί” (“The Flying Carpet”)
Επίδειξη δουλειάς (Work Demonstration) απο την Τζούλια Βάρλεϋ.

Το κόστος συμμετοχής για όλη την ημέρα είναι 80 ευρώ .

Για το σεμινάριο με τον Eugenio Barba θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά, στην επίδειξη δουλειάς από τη Julia Varley θα υπάρχει μετάφραση στο πρώτο μέρος (στα σημεία που εξηγεί πως δουλεύει με την φωνή), ενώ τα αποσπάσματα από ρόλους της στο θέατρο odin που θα μας παρουσιάσει θα ακουστούν στα αγγλικά. Τέλος η ταινία που θα προβληθεί που μιλά για την ιστορία του θεάτρου odin, θα συνοδεύεται από έντυπη ελληνική μετάφραση.

Πληροφορίες στα τηλ. 2810/263659 , 6945898204 και 6972037456

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], για να τους αποσταλεί η φόρμα συμμετοχής καθώς και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν για το σεμινάριο.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. και του Δήμου Ηρακλείου.