Θέατρο

Ο Άρης Σερβετάλης Δον Κιχώτης στον Πειραιά

Μπορείτε να φανταστείτε καμιά καλύτερη φιγούρα από εκείνην του  Άρη Σερβετάλη για να εικονοποιήσετε τον Δον Κιχώτη; Εγώ όχι, το ομολογώ. Είναι σαν να τον βλέπω μπροστά μου, σε σκιά, με τη βοήθεια των φωτισμών, ή με τη φυσική του παρουσία, με την ψιλόλιγνη φιγούρα του να υποδύεται τον διαχρονικό ήρωα του  Θερβάντες, αυτόν τον αλλόκοτο τύπο που τα έβαζε με… ανεμόμυλους.

Ε, λοιπόν, ο «Δον Κιχώτης» θα είναι το νέο στοίχημα του Αρη Σερβετάλη και της Εφης Μπίρμπα, που πάντα σκηνοθετεί, φροντίζει και διαμορφώνει εικαστικά τις παραστάσεις του, με άψογο και μαγικό τρόπο, τα τελευταία χρόνια.

Κι αυτό το στοίχημα θα φιλοξενηθεί, τον Ιούνιο του 2018, για λίγες παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κλείνοντας πανηγυρικά τη φετινή του σεζόν.

Ψάξαμε απεγνωσμένα να βρούμε ποιος θα υποδυθεί τον Σάντσο Πάντσα, αλλά ακόμα δεν είναι ανακοίνωσιμο το πρόσωπο. Θα είναι χορευτής (μιας που συνήθως με χορευτές δουλεύει τις παραστάσεις της η Εφη Μπίρμπα;) ή θα είναι ηθοποιός; Θα το δούμε στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Αλλά σίγουρα είναι μια παράσταση που αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Όλγα Σελλά