performance Μουσική

Τρία κορίτσια τραγουδούν: Η αλεπού, το ψαράκι κι ο ελέφαντας

‘Ενα μουσικό live με τραγούδια που αγάπησαν παρουσιάζουν την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στο Θέατρο Άλφα Ιδέα, στις 9μ.μ, οι Αθηνά Μουστάκα, Έλλη Καμπίτση και Κατερίνα Κυβετού. Τίτλος του “Η αλεπού, Το ψαράκι κ ο Ελέφαντας”. Για το τί κρύβεται πίσω από τον τίτλο, κάθε μια από τα κορίτσια έχει την δική της ιστορία να αφηγηθεί στο artplay.gr

Η Αθηνά Μουστάκα: “Η αλεπού, Το ψαράκι κ ο Ελέφαντας. Κάπως έτσι ξεκιναει η ιστορία .. Ένα χρόνο πριν εγώ, η Κατερίνα και η Έλλη σκεφτήκαμε πόσο πολύ θέλαμε να κάνουμε ένα μουσικό live με τραγούδια που αγαπήσαμε. Έτσι κάπως γεννήθηκε η ιδέα. Ένα χρόνο αργότερα καταφέραμε να συντονίσουμε τις ζωές μας και να πραγματώσουμε αυτό το live. Δεν υπάρχει ένα μουσικό ύφος. Θα είναι ένα κοκτέιλ διαφόρων αγαπημένων τραγουδιών μας, από τζαζ και ιρλανδέζικο παραδοσιακό μέχρι ρεμπέτικο και ροκ κομμάτια. Όλα αυτά με τη συνοδεία κιθάρας από τον Ηλία Βαμβακούση και βιολιού από τον Κώστα Λώλο.

Ήταν κάποτε ένα ψάρι που ήθελε να βγάλει φτερά για να συναντήσει το σύννεφο. Μια αλεπού που περιπλανήθηκε αρκετά, δίχως όμως να βρει τον μικρό της πρίγκιπα κ ένας ελέφαντας που χάθηκε κάπου στους δρόμους της Αθήνας κουβαλώντας το μικρό του πάσαλο, αγνοώντας τη δύναμη του.

Ο αέρας φύσηξε για να τους ενώσει σε μουσικούς δρόμους, σε μουσικές συναντήσεις, εκεί που μπορείς να αποφύγεις το παράλογο αυτού του κόσμου και να νιώσεις ζεστασιά.

Κάπου εκεί σ αυτές τις στιγμές θα συναντηθούν και θα σπάσουν τις σιωπές τους. Το μεγάλο το ωραίο και το συγκλονιστικό της ζωής είναι πιο παρήγορο όταν το αναζητάς με φίλους.”

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Κώστα Λώλο που εκτός από μουσικός συνοδοιπόρος βοήθησε στην οργάνωση και την τελική υλοποίηση του συγκεκριμένου live. Σας περιμένουμε στην αρχή αυτής της μουσικής μας περιπλάνησης στο φουαγιέ του θεάτρου Άλφα/Ιδέα Τρίτη στις 9 Ιανουάριου στις 21:00.

Η Έλλη Καμπίτση: Μια τσαχπίνα αλεπού θέλει απεγνωσμένα να κουνήσει την ουρά της, ένα παραπονιάρικο ψαράκι αναζητά λίγη τροφή κι ένας ευαίσθητος ελέφαντας έχει χάσει το αποτύπωμα της περπατησιάς του και ψάχνει να το βρει μέσα στη νύχτα. Η παρόρμηση τους, έντονη και απαιτητική, τους οδηγεί σε συνάντηση βαθιά και ουσιαστική που μετατρέπεται με τον καιρό σε σύμπραξη μυστική. Η αλεπού, το ψάρι κι ο ελέφαντας λατρεύουν τον σουρεαλισμό. Αγαπημένος τους χαρακτήρας είναι ο Ιονέσκο. Κόντρα στη πεζή πραγματικότητα, μέσα στην οποία δεν βρίσκουν θέση, θα δοκιμάσουν να φτιάξουν έναν κόσμο φαντασιακό με μουσικές και χρώματα στολισμένο. Εσείς θα τους ακολουθήσετε;

Κατερίνα Κυβετού: Και κάπως συναντιούνται οι άνθρωποι και μοιράζονται στιγμές και λένε ιστορίες και πλέκουν τις δικές τους και ερωτεύονται παράλληλα και αφηγούνται μεταξύ τους τον έρωτα αυτόν, την ομορφιά και την τρέλα και εκεί που οι λέξεις δεν φτάνουν, ψάχνουν για νότες καράβια να ταξιδέψουν. Για την «αλεπού», «το ψάρι» και τον «ελέφαντα» και τους δύο φίλους τους με την κιθάρα και το βιολί υπάρχουν πολλές ιστορίες που τους ενώνουν στο υπεργαλαξιακό σύμπαν τους, που ίσως σας μαγέψουν όπως μαγεύτηκαν εκείνοι.