Θέατρο

Από σπίτι σε σπίτι και την Κυριακή στο θέατρο

Παράσταση που ταξίδεψε και φιλοξενήθηκε σε 120 νοικοκυριά και σπίτια, «H 8η Ημέρα», συνεχίζει και φέτος το ταξίδι της ενώ κάθε Κυριακή στη μία το μεσημέρι, κάνει στάση στο «Από Μηχανής Θέατρο» στο Μεταξουργείο.

DSC_6768

Δύο φίλοι, οι ηθοποιοί Ηλίας Κουνέλας και Παναγιώτης Καμμένος, απόγονοι τρίτης μεταπολεμικής γενιάς, συνειδητοποιούν πως οι παππούδες τους ήταν αντίπαλοι στον Ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Έρχονται αντιμέτωποι με την ιστορία τους. Άραγε τι να έγιναν οι ψυχές τους; Θα σώθηκαν ή όχι. Οι ίδιοι τι θα έπρεπε να κάνουν; Να παραμείνουν εχθροί ή θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την μνήμη και την σωτηρία των προγόνων τους;

Σημειώνει ο Ηλίας Κουνέλας:

«Το δίλημμα θα πάρει μέγεθος όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με την αληθινή ιστορία ενός φτωχού ιερέα που σε κάποιο ορεινό χωριό της Μολδαβίας αποφασίζει εν καιρώ πολέμου να ενταφιάσει έναν ανώνυμο νεκρό που βρέθηκε έξω από το νεκροταφείο του χωριού. Τον ενταφιάζει με όλες τις τιμές που αποδίδει η Ορθόδοξη Εκκλησία σε έναν νεκρό χριστιανό. Η πράξη του θα έχει σοβαρές συνέπειες. Ο ιερέας θα κατηγορηθεί για βεβήλωση νεκροταφείου και για μεταθάνατον βιασμό, ενος αλλόθρησκου. Ο νεκρός είναι Εβραίος…

Ο Virgil Georghiou αφηγείται την αληθινή ιστορία του προλετάριου ιερέα πατέρα του.  Οι δύο φίλοι που ξεκίνησαν να διαβάζουν από κοινού την ιστορία του Virgil Georghiou τις έντονες ημέρες του Ελληνικού δημοψηφισματος τον Ιούλιο του 2015, έρχονται αντιμέτωποι με την ηθική του ελέους. Με μεγάλη αμηχανία εντοπίζουν έναν κοινό τόπο για να μνημονεύουν τις ψυχες των παππούδων τους. Το πρόσωπο του άλλου».

DSC_6713

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

κείμενο: Virgil Georghiou

απόδοση – σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας

βοηθός σκηνοθέτη: Άννα – Μαρία Πασχάλη

εικονογραφία: Άντα Μπαραχάνου

φωτογραφίες: Μιχάλης Ραφαήλ

ηθοποιοί: Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας

DSC_6706

Εκτέλεση παραγωγής για το “Από Μηχανής” θέατρο:

πληροφορίες / κρατήσεις: 6955560403 & 6936170193 &  “ Από Μηχανής” θέατρο.

e-mail: [email protected]

fb: facebook.com/H8hHMERA/

διάρκεια: 100 λεπτά.

Η είσοδος στα σπίτια είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά στο τέλος της παράστασης. Προϋπόθεση για την φιλοξενία της παράστασης είναι το εκάστοτε σπίτι να δέχεται και άγνωστους θεατές. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των παραστάσεων, όπως και για την περιοχή που θα παίζεται η παράσταση από την σελίδα στο facebook και το διαδικτυακό ημερολόγιο που έχει αναρτηθεί σε αυτήν: H 8η ΗΜΕΡΑ / Ηλίας Κουνέλας-Παναγιώτης Καμμένος».

Για το” Από Μηχανής “ θέατρο – γενική είσοδος 10 ευρώ

M. Z