Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Δημήτρης Κατσιμίρης: χιούμορ, ειρωνεία και σαρκασμός

Συγγραφέας, ηθοποιός αλλά και κοινωνικός λειτουργός, ο Δημήτρης Κατσιμίρης, γράφει στο artplay.gr για το πρώτο  του θεατρικό  έργο με τίτλο “Η Αυτοκτονία μου” που ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο παραστάσεων την Παρασκευή και το Σάββατο

23 και 24 Ιανουαρίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό.

 

“Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στην κοινωνική εργασία πριν χρόνια , μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ σε καταστάσεις και χώρους που ήταν δύσκολη η πρόσβαση εκεί από το ευρύ κοινό. Αργότερα όταν άσκησα το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού κατάλαβα πως τα περισσότερα ευαίσθητα προσωπικά θέματα είναι καλά κρυμμένα πίσω από την κουρτίνα του σπιτιού μας. Τα εν οίκω μη εν δήμω. Υπάρχει ο φόβος και η ντροπή να αποκαλύψουμε την αδυναμία μας και το αδιέξοδο που ζούμε μπροστά στους άλλους. Για κάποιους βέβαια αυτό λέγεται αξιοπρέπεια.

Πάνω σε αυτή την βάση ξεκίνησε να γράφεται το κείμενο ‘ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ‘ . Με σαρκαστική διάθεση δημιουργήθηκε η δομή της ιστορίας. Αντί δηλαδή ο ήρωας μετά την αυτοκτονία του να βρεθεί στις φωτιές και στα καζάνια της κολάσεως , ερχόμενος εκεί βρίσκει όσα του έλειπαν στη γη κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο. Πολλές φορές βέβαια ένα δώρο με ωραίο περιτύλιγμα δεν είναι πάντα τόσο αθώο και αγνό. Και δυστυχώς όταν συνειδητοποιούμε τις λάθος επιλογές μας είναι αργά.

Ένα βασικό ερώτημα που με απασχολεί πολύ τα τελευταία χρόνια είναι : πως ηρεμεί ο άνθρωπος μέσα του; τι είναι αυτό που όταν το βρει θα ησυχάσει και θα επαναπαυτεί στην αγκαλιά του ; και όλοι αυτοί που δεν εφησυχάζουν ποτέ και τρώγονται καθημερινά με τα ρούχα τους , τι κάνουμε με αυτούς;

Παρέα με αυτά τα ερωτήματα γράφτηκε ” Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ” όχι για να δώσει απαντήσεις σε αυτά αλλά περισσότερο για να ηρεμήσει και να ησυχάσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα ο συγγραφέας του”.

 

Κατσιμίρης Δημήτρης

 

Ταυτότητα

«Η Αυτοκτονία μου»

Συγγραφέας : Δημήτρης Κατσιμίρης

Σκηνοθέτης : Δημήτρης Σταμούλης

Βοηθός σκηνοθέτη -Μουσική Επιμέλεια : Γιάννης Σάββα

Παίζουν οι ηθοποιοί Χρυσόθεμις Αμανατίδη , Δημήτρης Κατσιμίρης

Σκίτσο αφίσας- Σκηνικός χώρος : Δημήτρης Σταμούλης

Μάσκες : Oλυμπία Σιδερίδου

Σχεδιασμός φωτισμού – Φωτογραφία : Παύλος Μαυρίδης

Video- trailer : Αντώνης Δημητρόπουλος

Eκτέλεση Παραγωγής : 14Π

Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης

 

αυτοκτο 1

 

Info

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγ. Αλεξάνδρου 125

Κεραμεικός

Κρατήσεις: 2103411651 – 6937686795

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

στις 9:30 μ.μ

Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, Φοιτητικό/ατέλεια/ανέργων: 5 ευρώ.

 

αυτοκτο 2