Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

“Μέσα σ΄αυτόν τον κόσμο μπορώ να “μιλήσω”

“Αν και είμαι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο καλλιτεχνικής αναζήτησης, έχω ξεχωρίσει την ανάγκη μου να “μιλήσω” για τον έρωτα μέσα από το θέατρο. Έτσι προέκυψε “Το όνειρο της Κίκι” το 2016, το “από…έρωτα” πέρυσι και το “Ημέρωμα της Στρίγγλας: μια αντίστροφη ανάγνωση” φέτος. Η σκηνοθεσία με γοητεύει και μου είναι ένας οικείος τρόπος να “μιλήσω” για θέματα που με αφορούν. Οι λέξεις ζωντανεύουν, τα συναισθήματα γίνονται εικόνες, τα χρώματα αφηγούνται, οι ήχοι ταξιδεύουν… Μέσα σ΄αυτόν τον κόσμο μπορώ να “μιλήσω”, ομολογεί στο artplay.gr ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, με αφορμή  τη σκηνοθεσία στο * Το ημέρωμα της στρίγγλας * Μια αντίστροφη ανάγνωση που κάνει πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Φούρνος».

“Το ημέρωμα της στρίγγλας” ήταν, φέτος, η αφορμή και το μέσο για να μιλήσω για ένα θέμα που με απασχολεί πολύ τελευταία: “Πως ο άνθρωπος αλλάζει όταν ερωτεύεται.” Η διαδικασία του ημερώματος, στο πλαίσιο μιας ερωτικής σχέσης, αφορά και τους δύο. Και οι δύο ημερώνουν, παράλληλα, αλλά ανάλογα με την συναισθηματική τους ωριμότητα, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε άλλο χρόνο. Στο έργο μας ο “στρίγγλος” Κατρίνο είναι πιο ώριμος συναισθηματικά και προσπαθεί να δείξει τον δρόμο της αγάπης στην ανώριμη “στρίγγλα” Πέτρα.

Η αντίστροφη ανάγνωση που δοκίμασα, πάνω στο κλασσικό έργο το Σαίξπηρ, έδωσε μια ευκαιρία σε μένα και τους ηθοποιούς να ερευνήσουμε και να θέσουμε ερωτήματα για ένα θέμα όπου η γυναίκα είναι το ισχυρό φύλο σε μια κοινωνία. Δεν έγινε με σκοπό να κάνουμε κάποιο σχόλιο πάνω στην ισότητα των δύο φύλων. Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την εικόνα της γυναίκας “κυνηγού”, την αμφισβήτηση της μητέρας μέσα στην γυναικοκρατούμενη κοινωνία, τις συζητήσεις των γυναικών  για θέματα που αφορούν την προίκα και τον πλούτο.

Αυτόν το σύμπαν επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε, αυτό το σύμπαν ερευνήσαμε και σ΄αυτό το σύμπαν βλέπουμε δύο “στρίγγλους” να ερωτεύονται και να αποκτούν μια κοινή πορεία με οδηγό τον έρωτα και συνοδηγό την αγάπη.

Κωνσταντίνος Τσονόπουλος

Συντελεστές:

 

Σκηνοθεσία: Τσονόπουλος Κωνσταντίνος

 

Διασκευή/ Δραματουργική επεξεργασία:

 

Τσονόπουλος Κωνσταντίνος, Νίκη Δουλγεράκη

 

Επιμέλεια Κίνησης: Ευθύμης Χρήστου

 

Πρωτότυπη Μουσική: Στάθης Σούλης

 

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γεωργία Τσελεπή

 

Κοστούμια: Κρίστελ Καπερώνη

 

Σκηνικά: Joe Pe (Retrosexual)

 

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Εύη Κουταλιανού, Νίκη Δουλγεράκη

 

Φωτογραφίες: Μαρία Σπένδου

Παίζουν:

 

Βοιδήλος Θανάσης

 

Δημητριάδη Κωνσταντίνα

 

Δόβελου Εύη

 

Δουμπού Μαριέλα

 

Δουλγεράκη Νίκη

 

Ζαχαράτου Δήμητρα

 

Καφετζή Δάφνη

 

Παπαδημητρίου Παναγιώτα

 

Σανιάνος Αντώνης

 

Σπένδου Μαρία (live camera)

 

 

Από 7 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

 

Στο θέατρο “Φούρνος”.

 

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ/ μειωμένο: 10 ευρώ

 

Ώρες παραστάσεων: 21:00