Θέατρο

Με την Χίλντα στο υπόγειο

Η Άννα Κουτσαφτίκη ντύνεται «Χίλντα» και κατεβαίνει στο Υπόγειο του Ιδρύματος Κακογιάννη από τις 15 Ιανουαρίου.  Στο έργο της Μαρί Ντιάιγ, που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου

πρωταγωνιστούν η νεαρή υπηρέτρια  Χίλντα και η κυρία της. Η συγγραφέας διεισδύει στα άδυτα του αιώνιου ζεύγους κύριος – υπηρέτης, ανώτερος – κατώτερος, ισχυρός – ανίσχυρος.  Ένα δοκίμιο για την αλλοτρίωση της προσωπικότητας και την ουτοπία της συνύπαρξης. Η κυρία επιθυμεί να δώσει σάρκα και οστά στις συγκεχυμένες και ουτοπικές της ιδέες περί ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας ενώ η Χίλντα θέλει απλώς, να παραμείνει μία απλή υπηρέτρια. Η ιστορία μιας καταστροφής!

Γεννημένη το 1967 στη βόρειο-κεντρική Γαλλία από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα Σενεγαλέζο, η Μαρί Ντιαγέ ξεκίνησε να γράφει από δώδεκα χρόνων. Σπούδασε στη Σορβόννη. Έχει αποσπάσει τα βραβεία Femina (2001) και Goncourt (2009) για μυθιστορήματα και έργα της που παίζονται σταθερά στο θέατρο από το 2000. Το λογοτεχνικό περιοδικό La Quinzaine littéraire σημειώνει «Η Marie NDiaye έχει βρει έναν αποκλειστικά δικό της τρόπο για να μιλήσει για πράγματα που ανήκουν σε όλους».

*Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου 2014 “Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque” στις 31 Μαΐου, και από 1 μέχρι 3 Ιουνίου 2014 στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Σκηνικά κουστούμια: Κωσταντίνος Ζαμάνης

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς, Θωμάς Αρσένης

Video: plays2place productions

 

Ερμηνεύουν: Άννα Κουτσαφτίκη, Νικόλας Πιπεράς, Νατάσα Εξηνταβελόνη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Παραστάσεις: 15 Ιανουαρίου έως 08 Φεβρουαρίου 2015

Ημέρες& Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00

Διάρκεια: 80’

Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€, 8 € μειωμένο, φοιτητικό & 4 € ατέλειες

Χώρος θεάτρου: ‘Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)

Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος