Κινηματογράφος

Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και ο κομμωτής τα μαλλιά της

Τον «Μύθο της Μπριζίτ Μπαρντό» ως απόλυτου θηλυκού, ως μια γυναίκα που αποθεώθηκε, παρουσιάζει σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου το Γαλλικό Ινστιτούτο σε μια ειδική εκδήλωση.

Συνδυάζοντας ανέκδοτο οικογενειακό κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό, αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Bardot, καθώς και στιγμές από εκείνες που διαμόρφωσαν την εικόνα της στις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια σύγχρονη ματιά και μια πρωτότυπη θεώρηση του μύθου της Μπε Μπε. Η ταινία ξεκινά με τα παιδικά της χρόνια και παρακολουθεί ολόκληρη την κινηματογραφική της καριέρα, ως το 1974. Αφορμή, τα 80 της χρόνια, μια επέτειος που βρίσκει λαμπερή όσο πάντα την εικόνα που έχουμε όλοι για εκείνη στο μυαλό μας.

169292

Σε μια ταινία-ερωτική εξoμολόγηση προς το σύμβολο Bebe, ο σκηνοθέτης David Teboul αναδεικνύει για πρώτη φορά τις αντιφάσεις μιας γυναίκας που την εξουθένωσε η ίδια της η εικόνα. Συνθέτοντας σκηνές από τις ταινίες που την ανέδειξαν, τα γραπτά της ίδιας, καθώς και οικογενειακό αρχειακό υλικό, διαμορφώνει ένα πορτρέτο αντάξιο της Brigitte Bardot.

Με αφορμή την προβολή, καταξιωμένοι hair stylists και make up artists από γνωστές εταιρείες εμπνέονται από το στυλ που καθιέρωσε τη Μπε Μπε και αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν στυλιστικά (make up και μαλλιά ) τρία τυχερά κορίτσια, πριν την προβολή. Την ενδυματολογική επιμέλεια της μεταμόρφωσης έχουν οι σχεδιαστές γνωστού εκπαιδευτηρίου, οι οποίοι θα δημιουργήσουν τα ανάλογα κομμάτια, εμπνευσμένα από την εποχή της Μπαρντό!

badrot

Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός.

Παραγωγή-Σκηνοθεσία: David Teboul | Διάρκεια: 115′ | Έτος παραγωγής: 2013 | Χώρες: Γαλλία

Γλώσσα: Γαλλικά με ελληνικούς υποτίτλους.