Θέατρο

Τελευταίες «Σκηνές από έναν γάμο»

Ολοκληρώνεται στις 4 Ιανουαρίου στο «ΠΟΛΗ Θέατρο» ο κύκλος παραστάσεων του έργου «Σκηνές από έναν γάμο», του αριστουργήματος του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, που παρουσιάζουν ο Δάνης Κατρανίδης

και η Παναγιώτα Βλαντή σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. Στη συνέχεια, μέσα Ιανουαρίου, η παράσταση βάσει προγραμματισμού θα συνεχίσει την πορεία της στη Θεσσαλονίκη.

Παραλλήλως το Θέατρο ανακοινώνει το εορταστικό πρόγραμμα των παραστάσεων που είναι:

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20.30

Κυριακή στις 18.30

IMG_2456

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Γιόχαν και η Μαριάννα, ένα ζευγάρι μορφωμένων αστών, ζουν έναν ήρεμο και καθ’ όλα τακτοποιημένο γάμο, μέχρι τη στιγμή που οδηγούνται σε ρήξη όταν εκείνος αποκαλύπτει ότι είναι ερωτευμένος με μια νεότερη γυναίκα. Η αντίδραση της Μαριάννας είναι απρόσμενα ήρεμη. Η σύγκρουσή τους μεταφέρεται αργότερα μέσα στον χρόνο, όταν ο Γιόχαν έχει αρχίσει να ασφυκτιά από τη νέα του σχέση και η γυναίκα έχει παντρευτεί κάποιον άλλον, ο οποίος ωστόσο έχει καταφέρει να την απελευθερώσει. Στη νέα τους συνάντηση, οι ρόλοι μοιάζουν να έχουν αντιστραφεί και οι ισορροπίες να έχουν αλλάξει.

Οι «Σκηνές από ένα Γάμο» ανήκουν στη τελευταία δραματουργική περίοδο του Μπέργκμαν. Με τη μοναδική του μαεστρία, ο μεγάλος Σουηδός σκηνοθέτης, μιλά για τη φθορά του έρωτα και ψυχογραφεί τα στάδια του γάμου, με μια επίπονη και σχολαστική σπουδή και με τρόπο εξαντλητικό, ρεαλιστικό, επώδυνο αλλά και λυτρωτικό. Το έργο αποτελεί απόσταγμα των προσωπικών του βιωμάτων και μια καλά κρυμμένη ειρωνεία διέπει όλη του την δράση. Το τελικό απόφθεγμα τεμαχίζεται, αποδομείται, περνάει από αναθεωρήσεις και συντίθεται εκ νέου, για να μετατραπεί οριστικά σε μια κρυστάλλινη σπαρακτική μουσική δωματίου.

IMG_2356

Συντελεστές

Μετάφραση: Δάνης Κατρανίδης

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Φωτογραφίες – videotrailer: Αθηνά Λιάσκου

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης

IMG_2777

Παίζουν

Γιόχαν: Δάνης Κατρανίδης

Μαριάννα: Παναγιώτα Βλαντή

Info

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά

ΠΟΛΗ θέατρο

Φωκαίας 4 κ Αριστοτέλους 87 – Πλ. Βικτωρίας

(δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό)

Τηλέφωνο: 211 18 28 900

Τιμές Εισιτηρίων:

18 € γενική είσοδος / 15 € φοιτητές

10 € άνεργοι, ΑΜΕΑ, νέοι κάτω των 23 ετών & συνταξιούχοι άνω των 65 ετών