Θέατρο

Μαύρη κωμωδία για το πώς μπορεί κανείς να σταματήσει να είναι «κρέας».

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή η παράσταση «Κρέας» του Peter Straughan (Πήτερ Στρόαν) που σκηνοθετεί στο Αγγέλων Βήμα ο Ιωσήφ Βαρδάκης.

Έργο με καταπληκτικούς χαρακτήρες γραμμένο από τον σεναριογράφο του “The Men Who Stare at Goats” και του «Tinker, Sailor, Soldier, Spy”, για το οποίο βραβεύθηκε με Όσκαρ. Μια μαύρη κωμωδία για το πώς μπορεί κανείς να σταματήσει να είναι «κρέας». Ή τέλος πάντων, πώς μπορεί κανείς να σταματήσει να είναι αυτό που είναι και να γίνει κάτι άλλο.

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα πορνοσινεμά μιας θλιβερής μικρής πόλης της κεντρικής Αγγλίας, το Gateshead κάπου στα sixties. Οι «επιχειρηματίες», δυο αδέρφια χρεωμένα μέχρι τα αυτιά στους νονούς της περιοχής που τους πουλάνε προστασία και δύο υπάλληλοί τους, losers γενικών καθηκόντων, αποφασίζουν να κρατήσουν όμηρο έναν αρχινονό που φτάνει απ’ το Λονδίνο και πέφτει στα χέρια τους τυχαία. Στόχος τους να πάρουν τα λύτρα, να τον παραδώσουν στους δικούς του, να ξεχρεώσουν και να αλλάξουνε ζωή. Γιατί όλοι τους λαχταράνε να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι. Από εδώ, αρχίζουν όλα… Τι θα γίνει όμως , τώρα που κανένας από τους δικούς του δεν ενδιαφέρεται …να απελευθερώσει τον όμηρο;

Συντελεστές

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βαρδάκης

Σκηνικά/Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος

Παίζουν: Γιάννης Μάνιος, Ακίνδυνος Γκίκας, Δημήτρης Λιακόπουλος, Νικόλας   Μπράβος, Κωνσταντίνος   Μούτσης

info

Παρασκεύη & Σάββατο στις 19:00- Κυριακή στις 20:00.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρω (κανονικό)-12 ευρώ (φοιτητικό)- 10 ευρώ(μειωμένο.