Κινηματογράφος Παιδί

Σκηνοθέτης ετών έξι. Ένα παιδί θαύμα στην Camera Zizanio!

Η Camera Zizanio κάθε χρόνο προβάλλει εκατοντάδες ταινίες δημιουργημένες απο παιδιά στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Φέτος, η 14η Camera Zizanio (που ξεκινά το Σάββατο στον Πύργο), έχει έναν πολύ ιδιαίτερο προσκεκλημένο, τον 6χρονο Tobby Little (όνομα και πράμα!) από τη Βρετανία. Και ανακοινώνει με χαρά ότι θα προβάλλει στο διαγωνιστικό της πρόγραμμα τη δεύτερη ταινία του μικρού δημιουργού την οποία έγραψε, σκηνοθέτησε ο ίδιος, και στην οποία πρωταγωνιστεί κιόλας.

Ο Toby Little (Τοβίας Μικρούτσικος στα ελληνικά) θα βρίσκεται στον Πύργο την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου για να παρουσιάσει την ταινία του “Μια προϊστορική συνέντευξη” αλλά και τις άλλες δραστηριότητες του.

Δείτε στο βίντεο την ταινία.

 

Από την ηλικία των 5 ετών έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να έρθει σε επικοινωνία με παιδιά από όλες τις χώρες του πλανήτη, στέλνοντας χειρόγραφες επιστολές, με προοπτική τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Για να προωθήσει αυτό το σχέδιό του έχει δημιουργήσει, με τη βοήθεια της μητέρας του, έναν δικτυακό τόπο με τίτλο «Γράφοντας στον κόσμο».

Κι επειδή ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του Tobby Little είναι και η αρχαιολογία ανυπομονεί να επισκεφτεί και την Αρχαία Ολυμπία.

H φετινή Ευρωπαϊκη Συνάντηση Νεανικής Δημιουργίας Camera Zizanio, που επιμελείται ο Νίκος Θεοδοσίου, θα μας δείξει ταινίες από 16 Νηπιαγωγεία -το απόλυτο ρεκόρ στις μικρές ηλικίες! Έτσι, φέτος το φεστιβάλ καθιερώνει ένα ξεχωριστό βραβείο για τους λιλιπούτειους δημιουργούς που χάρη σε πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς μυούνται στα μυστικά της κινηματογραφικής δημιουργίας από την προσχολική ηλικία.

Το Φεστιβάλ Κινηματογραφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (29/11-6/12) ξεκινά το Σάββατο. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Σπύρου. Πρόεδρος της φετινής Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής θα είναι σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.