Θέατρο

Καραμπέτη, Βλουτής και Παππά στον Στροχάιμ

Τρεις έξοχοι ηθοποιοί, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Άκις Βλουτής και η Αγλαΐα Παππά, συναντώνται για πρώτη φορά στη σκηνή για να μεταφέρουν τους θεατές, με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταμάτη Φασουλή

στον κόσμο του ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ. Όχημα το κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη και τόπος αυτής της ιδιαίτερης θεατρικής συνάντησης το Από Μηχανής Θέατρο, όπου από τις 22 Απριλίου θα παρουσιάζεται το έργο.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από την παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες τόσο του ίδιου όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία – σταθμό «Η Λεωφόρος της Δύσης» του Μπίλλυ Ουάιλντερ γράφει τον Στροχάιμ, ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί … που η ταινία τελειώνει.

Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου Γκλόρια Σουάνσον, υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής. Τον τρίτο κομβικό ρόλο, εκείνο της Ντενίζ, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ, ερμηνεύει η Αγλαϊα Παππά.

Στο Στροχάιμ ο Δημήτρης Δημητριάδης εξερευνά μια άλλη αρχέγονη πηγή, αυτή της απαρχής του κινηματογράφου και μιας από τις εμβληματικές του μορφές, του κινηματογραφιστή και ηθοποιού Εριχ Φον Στροχάιμ. Στο έργο έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ανθρώπινους και σαρκαστικούς διαλόγους περί αλήθειας και ψεύδους, πραγματικού και φανταστικού, ζωής και θανάτου. Περί τέχνης εντέλει, την μόνη διαφυγή της ανθρώπινης ύπαρξης σε καιρούς χαλεπούς.
Η πρεμιέρα του Στροχάιμ προγραμματίζεται για τις 22 Απριλίου.

Πριν την έναρξη των παραστάσεων και επί τρεις Δευτέρες στις 30 Μαρτίου, 6 και 20 Απριλίου, στις 9.00μμ, το Από Μηχανής Θέατρο θα διοργανώσει βραδιές με την προβολή της ταινίας Η Λεωφόρος της Δύσης. Στις βραδιές αυτές οι τρεις πρωταγωνιστές Καριοφυλιά Καραμπέτη, Ακις Βλουτής και Αγλαΐα Παππά προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον Εριχ Φον Στροχάιμ.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική επιμέλεια: Παύλος Η. Αγιαννίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου

Info
Παραστάσεις
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 21:00
Διάρκεια: 70 λεπτά
Γενική Είσοδος: 14€ / Μειωμένο: 10€ / Ατέλεια: 5€
Πληροφορίες:
Από Μηχανής θέατρο
Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο Αθήνα Τ.Κ. 104 36
Τηλέφωνα: (210) 5231131 εκτός ωρών ταμείου: 6957045138