Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν Παιδί

Johnny O : “Ο Εχθρός είναι ένα αντιπολεμικό flyer”

“Το 2003 έρχεται στην Αθήνα μία ομάδα εξαιρετικών Ρώσων ηθοποιών, οι Comic Trust από την Αγία Πετρούπολη, φέρνοντας για μένα δύο πολύ σημαντικά «κλειδιά». Το πρώτο «κλειδί» άνοιξε μία πόρτα γνωριμίας με τη γλώσσα του σώματος και το δεύτερο «κλειδί» άνοιξε ένα μπαούλο με παλιές ταινίες βωβού κινηματογράφου”, ομολογεί στο artplay.gr ο Γιάννης Οικονομίδης, ο περίφημος Johnny O. της ομάδας Splish Splash, με αφορμή την σκηνοθεσία του στην παράσταση “Ο Εχθρός”. “Όλα αυτά ήρθαν σε μία περίοδο που είχα αρχίσει να κάνω τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στο θέατρο και την τηλεόραση, κι ήμουν καλά αλλά όχι τέλεια”, συνεχίζει και προσθέτει: ” Άρχισα να μελετώ, να εκπαιδεύω το σώμα μου και τα εκφραστικά μου μέσα ενώ ταυτόχρονα δημιουργώ τη θεατρική ομάδα Splish Splash. Έτσι, αρχίζω να πειραματίζομαι πάνω σε γνωστούς μύθους και κινηματογραφικά έργα διασκευάζοντάς τα στο ύφος του βωβού κινηματογράφου. Είναι ένα είδος θεάτρου που απαιτεί σωματική δύναμη και ισορροπία, έλεγχο των εκφραστικών μέσων, αντίληψη για το μέτρο και τον ρυθμό που κινούμαστε πάνω στη σκηνή. Αλήθεια και όχι φθηνή μίμηση. Είναι μαγεία κι εγώ νοιώθω πλήρης μέσα απ’ αυτό.

Ο Εχθρός είναι η 13η παράσταση που διασκευάζω και σκηνοθετώ. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συνεργάζομαι με τους «Αστροναύτες» κι έχω συνοδοιπόρους μου τον Ντίνο Ποντικόπουλο , τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη, τη Φωτεινή Τσακνάκη, τον Απόστολο Τσατσάκο, την Δάφνη Αηδόνη και την Κάκια Χατζηγιαννίδη.

Ο Εχθρός είναι ένα αντιπολεμικό flyer,μία δήλωση πως ο Εχθρός δεν είναι απέναντι. Μπορεί να μην υπάρχει καν. Το έργο του Ντάβιντε Καλί θέτει ένα ερωτηματικό: Ποιος είναι πραγματικά ο εχθρός μας; Αυτός δηλαδή που θέλει το κακό μας; Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σκύψετε και να πάρετε το flyer που ρίχνουμε στον δρόμο σας. Γιατί αυτό το flyer δε μιλάει για μίσος. Μιλάει γι αδελφοσύνη. Σας περιμένουμε για να βρεθούμε όλοι μαζί σε μια εμπόλεμη ζώνη με δύο τραγικούς ήρωες που κινούνται πάνω στις νότες της υπέροχης μουσικού, Φωτεινής Τσακνάκη που ζωντανά, με τις μελωδίες της αγκαλιάζει τις σκηνές του έργου”.

Johnny O

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Johnny O

Σκηνικά-κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη και Κάκια Χατζηγιαννίδη

Μουσική σύνθεση και εκτέλεση: Φωτεινή Τσακνάκη

Φωτισμοί: Απόστολος Τσατσάκος

Αφίσα: Ειρήνη Τσιράκη

Φωτογραφίες: Παναγιώτα Κάντιανη

Βίντεο: Στέφανος Κοσμίδης

Παραγωγή: Ομάδα Αστροναύτες (www.astronauts-theatre.gr)

Παίζουν: Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Ντίνος Ποντικόπουλος

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 8 € Μειωμένο 6€ (για ανέργους, εκπαιδευτικούς, άνω των 65 ή ομαδικό)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5249903 (Για οργανωμένες παραστάσεις 6972098672)

Θέατρο Rabbithole

Γερμανικού 20 Κεραμεικός, 210 5249903