Θέατρο

« Ιστορία; Τραγωδία; Ή φάρσα; » στο Λαμπατέρ

Έτος 2084. Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Τρείς άνθρωποι, μία εκδότρια, μία συγγραφέας κι ένας ηθοποιός, παρουσιάζουν ένα Λεύκωμα με λίγες φωτογραφίες και μαρτυρίες που απέμειναν από την Αθήνα του χθες, δηλαδή του σήμερα.

Η θεατρική παράσταση με τίτλο « Ιστορία; Τραγωδία; Ή φάρσα; » σε κείμενο της Βιβής Πινιώτη, παρουσιάζεται στο καφέ-μπαρ Λαμπατέρ Γ. Γενναδίου 2, πάροδος Ακαδημίας, από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και για τέσσερα Σάββατα στις 10 το βράδυ και είσοδο με ελεύθερη συνεισφορά.

«Η συνθήκη μιας πόλης που άλλοτε έσφυζε από ζωή και έχει μετατραπεί σε μουσείο αποτελεί την πιο ανάγλυφη και σκληρή περιγραφή αυτού που λέμε Αλλαγή Εποχής. Το ερώτημα είναι πως προσαρμόζεται κανείς σ’ αυτήν την αλλαγή χωρίς να χάσει βασικά στοιχεία της ανθρώπινης υπόστασής του, όπως η κοινωνικότητα, η αλληλεγγύη, η δίψα για έρευνα, η δημιουργικότητα, η φαντασία, που τον έκαναν κάποτε να ξεχωρίσει από τα άλλα ζώα», σημειώνει η κ. Πινιώτη.

«Οι αναμνήσεις του καθενός σχηματίζουν την προσωπική του ιστορία. Και οι προσωπικές ιστορίες όλων φτιάχνουν την μεγάλη Ιστορία. Ίσως το τίμημα του να “φτιάξεις ιστορία” είναι να χάσεις λίγη από την τρέχουσα», προσθέτει.

Ταυτότητα:

Σκηνοθεσία: Βιβή Πηνιώτη

Παίζουν: Ιωάννα Κυρίτση, Δημήτρης Κερεστετζής, Βιβή Πηνιώτη

Χειρισμός ήχων: Βαγγέλης Χιρμπιλίδης

Διάρκεια παράστασης: 60΄

Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών είναι απαραίτητη η επικοινωνία για κρατήσεις θέσεων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 2166486