Θέατρο Παιδί

Ιάσονας ο Γιάννης Στάνκογλου

Mετά τη μεγάλη επιτυχία του Θησέα και της Αριάδνης στο νησί των ταύρων, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 120.000 θεατές, το Θέατρο badminton επιστρέφει στην ανεξάντλητη πηγή των ελληνικών μύθων.

Αυτή τη φορά, ο Γιάννης Στάνκογλου «ντύνεται» Ιάσονας και αναζητεί το Χρυσόμαλλο Δέρας,σε μια επική περιπέτεια που αφηγείται την πορεία του μυθικού ήρωα και των συντρόφων του από το Πήλιο και την Ιωλκό ως τις ακτές της Κολχίδας.

Η παράσταση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και τις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Σύμμαχοι του Ιάσονα είναι η γοητευτική μάγισσα Μήδεια, ο πιστός του σύντροφος Ορφέας και οι ηρωικοί Αργοναύτες, που αντιμάχονται παράξενα μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα αλλά και τις συνομωσίες των Θεών, που άγρυπνοι παρακολουθούν το ταξίδι των Ελλήνων στην Ανατολή.

Μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου, σε μια εμφάνιση-έκπληξη που θα συζητηθεί, η Σαβίνα Γιαννάτου κρατά τον ρόλο της Μήδειας. Τον Ορφέα, τον αχώριστο φίλο του Ιάσονα, ενσαρκώνει ο Ζαχαρίας Καρούνης, ενώ τον Κένταυρο Χείρωνα ερμηνεύει ο Ιβάν Σβιτάιλο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, ενώ τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών ο Παρασκευάς Καρασούλος. Την μουσική έγραψε ο Νίκος Κηπουργός, ο συνθέτης που προίκισε την ελληνική μουσική με σπουδαίους κύκλους παιδικών τραγουδιών όπως, μεταξύ άλλων, τη θρυλική Λιλιπούπολη και τα Μυστικά του κήπου. Είκοσι πέντε χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές ζωντανεύουν το ταξίδι και τις περιπέτειες της Αργώς και των Αργοναυτών, πλαισιωμένοι από τα φαντασμαγορικά σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη.