Θέατρο Παιδί

Με Τολστόι ανοίγει η Παιδική Σκηνή του Πειραιά

Η βραβευμένη νεανική θεατρική ομάδα THE 3RD PERSON THEATRE GROUP επιμελείται την πρώτη παραγωγή παιδικής παράστασης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με το έργο του Τολστόι «Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος;».

Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει την αφήγηση με τον χορό και τη μουσική, με την οποία θα ανοίξει η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος;

Η ιστορία γραμμένη το 1885 μιλά για έναν αγρότη, τον Παχόμ, που αποκτά μεγάλη περιουσία και που σταδιακά τα «υπάρχοντά του τα πολλά, άναψαν μέσα του την επιθυμία να αποκτήσει όλο και περισσότερα». Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα δομής, που με ύφος ιδιαίτερα λιτό και απέριττο, παρακολουθεί την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Παχόμ να εξουσιάσει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια γης.

Ο Τολστόι γράφει ένα παραμύθι για την απληστία, το οποίο σύμφωνα με τον Τζέιμς Τζόυς είναι «Η πιο μεγάλη ιστορία που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια λογοτεχνία».

Οι ηθοποιοί της παράστασης, με συνεργούς τις διαφορετικές μορφές τέχνης, επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά αλλά και τους έφηβους, σε θέματα καίρια για την εποχή μας. Στόχος της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες με σκοπό την δημιουργία μιας τέχνης που θα στηρίζεται στην ομαδική εξέλιξη και στις προσωπικές καλλιτεχνικές εμπειρίες.

Ταυτότητα της παράστασης
Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος του Λέοντα Τολστόι
Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος, Αντιγόνη Φρυδά
Δραματουργική Επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου
Μουσική: Γιάννης Σαββίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κίνηση: Μαρία Φουντούλη
Φωτισμοί: Κατερίνα Παπαδάκου
Ηθοποιοί: Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος, Αντιγόνη Φρυδά, Αντώνης Πριμηκύρης, Αναστασία Χατζάρα

Πληροφορίες
Πρεμιέρα Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015. Διάρκεια έως Κυριακή των βαΐων
Ώρες Παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 15.00 και κάθε Κυριακή στις 11.00
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ