Θέατρο

Η Ζαν ντ΄Αρκ από τους Splish-Splash

Την ιστορία της Ζαν ντ’ Αρκ επέλεξε να παρουσιάσει με τον γνωστό και μοναδικό τρόπο της παντομίμας και των στοιχείων βωβού κινηματογράφου  που χρησιμοποιεί,  η εξαιρετική θεατρική ομάδα Splish-Splash σε σκηνοθεσία Johnny O,  κατά κόσμον Γιάννη Οικονομίδη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Φούρνος. Η παράσταση με έντονα τα στοιχεία της σάτιρας, έχει τον τίτλο ”Joan of mArc”.

unnamed33

Σύμφωνα με την ιστορία, η νεαρή Ζαν ντ’ Αρκ έζησε μεταξύ 1412-1431. Πολέμησε στην πιο κρίσιμη φάση του Εκατονταετούς πολέμου μετά από ένα όραμα που είδε και στο οποίο εμφανίστηκαν μπροστά της ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, η Αγία Αικατερίνη και η Αγία Μαργαρίτα καλώντας την σε δράση.

Η παράσταση αφηγείται το ιστορικό αυτό συμβάν, κατά το οποίο η Ζαν ντ’ Αρκ γίνεται αντικείμενο χειραγώγησης της Εκκλησιαστικής εξουσίας, συγκεκριμένα ενός καλόγερου από το χωριό Ντομρεμί. Ο τρόπος που γαλουχήθηκε η Ζαν, οδήγησε στην εκμετάλλευσή της ως σύμβολο σωτηρίας της Γαλλίας, για την τόνωση του εθνικού αισθήματος του λαού. Η κατοπινή της προδοσία από τα ίδια άτομα, καθιστά την ιστορία της τραγική.

Η ομάδα Splish-Splash την παρουσιάζει μέσα από ένα άκρως κωμικό πρίσμα, σχολιάζοντας και καυτηριάζοντας τα γεγονότα, αναδεικνύοντας έτσι το επίκαιρο της ιστορίας.

unnamed11

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Johnny O., Ιωάννα Καμπυλαυκά

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κυριακή Στούρου

Σενάριο: Johnny O.

Κοστούμια: Constance Puyt

Σκηνογραφία – Video προβολές – Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Οικονόμου

Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Καμπυλαυκά

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

unnamed99

Παίζουν: Βασίλης Ζαϊφίδης , Ευγενία Μαραγκού , Βλάσης Πασιούδης , Γιάννης Φιλίππου , Νάνσυ Χρυσικοπούλου , Johnny O.

unnamed88

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

Πρεμιέρα: Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 21:15

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

Εισιτήρια: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό και άνω των 65), €5 (ανέργων και ατέλειες)

unnamed

 

Μ. Ζ