Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Η Βίκυ Κυριακουλάκου τα πήρε όλα κι έφυγε!

«Η performance «Τα πήρες όλα κι έφυγες» είναι ένα σύντομο αφήγημα μιας αποκαλυπτικής διαπίστωσης. Της αναπάντεχης, ξαφνικής και ολοκληρωτικής ματαίωσης. Είναι μια σύντομη παράσταση, ένα Χαϊκού, που εμπεριέχει την συμπύκνωση μιας μεγάλης προσπάθειας που στέφτηκε με αποτυχία», αποκαλύπτει στο artplay.gr η Βίκυ Κυριακουλάκου, για την παράσταση που εμπνεύστηκε, έγραψε, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί 24-26 Νοεμβρίου και 1-3 Δεκεμβρίου στην Κάμιρο της οδού Ιθάκης 32.

«Η αφορμή είναι μια παράσταση που έφτιαξα και δεν την είδε ποτέ το κοινό live, λόγω του lock down, την Τέχνη του πολέμου. Θέλησα λοιπόν να την δω αλλιώς με ελάχιστα μέσα, χωρίς κανένα μπάτζετ, μόνο με προσωπική δουλειά και εθελοντισμό από φίλους συνεργάτες χρόνων, η οποία και η ίδια αυτή η δουλειά πέρναγε από πολλά στάδια αποτυχίας -λόγω οικονομικών περιορισμών.

Στην παράσταση συνομιλούν μια επιστήμονας, μια σκηνοθέτης και μια περφόρμερ. Η επιστήμονας είναι η προβολή μου στο μέλλον στο οποίο θα είχα συνεχίσει μια καριέρα ακαδημαϊκού στα Χρηματοοικονομικά. Η σκηνοθέτης είμαι εγώ πριν από κάποια χρόνια που φτιάχνει μια παράσταση. Η περφόρμερ είναι η πτυχή μου ως καλλιτεχνοσεξουαλική οντότητα. Η επιστήμονας ταλαιπωρείται από την αγωνία της να βρει πως λειτουργεί ο κόσμος, η σκηνοθέτης παρουσιάζει με ενθουσιασμό την πρώτη, μεγάλης κλίμακας παράσταση και η περφόρμερ προσπαθεί να βρει την τέλεια σχέση που θα αποδεχθεί την κουλαμάρα της.

Συνδιαλέγονται λοιπόν αυτά τα πλάσματα και με πολύ ειλικρίνεια, χιούμορ, σπαραγμό, ενθουσιασμό και απορία προσπαθούν να πάρουν μία απόφαση!»

Σκηνογραφία-Κοστούμι: Ντόρα Οικονόμου

Ηχητικό τοπίο-SFX: Νίκος Νικολακόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελισάβετ Ξανθοπούλου

Γάτα σε κορνίζα: Βίλλυ

Στην περφόρμανς χρησιμοποιείται μέρος των κοστουμιών, που έφτιαξε η Μαρία Σεσίλ Ιγγλέση, για την παράσταση Η τέχνη του πολέμου (FUTURE N.O.W.-Στέγη ιδρύματος Ωνάση, 2020)

Η παράσταση δημιουργήθηκε στα πλαίσια του residency σκηνοθεσίας στην Κάμιρο

Special thanks to: Μανώλης Τσίπος, Βασίλης Νούλας, Ομάδα Θέρος, Λάμπρος Μπερούκας, Γιώργος

Μάκκας, Άντριαν Φρίλινγκ, Βάλια Παπαχρήστου, Λάμπρος Γραμματικός, Άρης Καλλέργης, Δήμος

Κλιμενώφ, Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Σχεδιασμός Αφίσας: Μαργαρίτα Τζαννέτου

Φωτογραφία Αφίσας: Γιώργος Μάκκας

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Τσιμάρα Τζανάτο