Εικαστικά Έκθεση

Τα υπεράνω υλικού πλάσματα του Αλέξανδρου Γεωργίου

Ύστερα από μία πετυχημένη καριέρα στην παρουσίαση εννοιολογικών και αυτοβιογραφικών έργων, ο εικαστικός Αλέξανδρος Γεωργίου, επανέρχεται με μια ατομική έκθεση που έχει τίτλο Empress and Spirits, σε σχέδια με μαρκαδόρο και λάδι σε καμβά. Η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 9 Δεκεμβρίου και διαρκεί έως τις 28 Ιανουαρίου στην Athanasiadou Gallery της Θεσσαλονίκης, αποτελείται από έργα χειρωνακτικά, πλουραλιστικά και διαθέσιμα στο θεατή αλλά και σε πληθώρα ερμηνειών, τα οποία δημιουργούν μία θορυβώδη ησυχία.

Ο ίδιος δηλώνει: «Ζωγραφίζω ακολουθώντας το ένστικτο χωρίς να δουλεύω με τη λογική».

Στα μεγάλα ζωγραφικά έργα του, το στοιχείο του χρώματος και του σχεδίου είναι πρωταρχικής σημασίας. Η επιμελήτρια της έκθεσης Ελίζα Γερολυμάτου σχολιάζει πως «τα πλάσματα του Γεωργίου -ζωόμορφα πλάσματα, φαντάσματα, πνεύματα, υπάρξεις που υπάρχουν η μία μέσα από την άλλη και η μία μέσα στην άλλη αλλάζοντας μορφή καθώς τις κοιτάμε- υπήρξαν, προτού σχηματιστούν στο σημερινό υλικό που κατοικούν. Πλάσματα υπεράνω υλικού, ηλικίας, φύλου, χρώματος που προέρχονται από έναν άλλο κόσμο κοιτούν προς το θεατή με μάτια ερμητικά κλειστά ή ορθάνοιχτα, τα οποία αποτελούν όργανα όχι όρασης αλλά ενόρασης».

Ο καλλιτέχνης γεννημένος στην Αθήνα το 1972, με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο School of Visual Arts, ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Ν. Υόρκης.

Η έκθεση σε επιμέλεια Μαρίνας Αθανασιάδου και Ελίζας Γερολυμάτου,  θα είναι ανοιχτή Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30-2.00 & 5.30-8.30 και Τετάρτη, Σάββατο 10.30-2.00μμ.

Μάνια Ζούση