Θέατρο

Η «Ψύχωση» ως σήμα κινδύνου

Την παράσταση «Ψύχωση», βασισμένη στο έργο της Sarah Kane «4.48 Psychosis» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Παραμυθίας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια νεαρή κοπέλα, αποκλεισμένη από την ζωή στο διαμέρισμα της πολεμάει με τις τραυματικές αναμνήσεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της. Εκτός από τον κοινωνικό περίγυρο, εδώ μοιάζει να είναι ένοχο για την κατάσταση του και το ίδιο το άτομο, που παραδόθηκε στις αυταπάτες, τις ανέφικτες επιδιώξεις και τις επιταγές ενός κόσμου που στήθηκε γύρω του σαν παγίδα.

 

PSI_8454

Ο αγώνας δραπέτευσης από την υπαρξιακή κατάρρευση και την εμπόλεμη ζώνη στην οποία μετατράπηκε η καθημερινότητα, ο αγώνας υπεράσπισης της αγάπης και της ύστατης ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ανέλπιδη κραυγή ενάντια σε όλα όσα μας έκλεισαν σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς έξοδο διαφυγής είναι τα θέματα που κρύβονται στον πυρήνα αυτής της παράστασης.

Με την παράσταση “ΨΥΧΩΣΗ!” το +Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] ολοκληρώνει μια λεπτομερή μελέτη της κρίσης, που ξεκίνησε το 2011 με το έργο του Ζαν Ζενέ «Οι Δούλες» και συνεχίστηκε το 2012 με το έργο «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δ. Δημητριάδη.

 

4_48 psychosis

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής

Μουσική: ΒΙΟΜΑSS (+Lana Del Rey, The Cure, Joy Division)

Video Art: AλκιστηΚαφετζή, Void Optical Art Laboratory

Σκηνικά: Κenny Mac Lellan

Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Παίζoυν: Σίσσυ Δουτσιου, M.Ρ. Παναγάκη, Η. Γκοτζαρίδη, Α. Σπανίδου

Σε συνεργασία με το ESTATE OF SARAH KANE

Με την υποστήριξη: ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ

 

ψυχωση θεατρο παραμυθιας

Πληροφορίες

Θέατρο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Παραμυθίας 27 & Πλαταιών

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, ΑΘΗΝΑ 2103457904

KAΘΕ Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο

ώρα: 21.30

Διάρκεια: 80′

Γενική είσοδος: 10e

Δωρεάν με κάρτα ανεργίας,

θεατρική ατέλεια και άνω των 65