Θέατρο

Οι «Πόρτες» ανοίγουν το Αγγέλων Βήμα

Πέντε νέα έργα θα παρουσιαστούν τη θεατρική περίοδο 2015-2016 στο «Φεστιβάλ διαρκείας Ελληνικού έργου του 21ου αι.» στο «Αγγέλων Βήμα», η έναρξη της σεζόν ωστόσο

θα γίνει με την επανάληψη δύο επιτυχημένων παραστάσεων, των έργων «Πόρτες» της Χρύσας Σπηλιώτη και «Άγριες Νότες» της Νίνας Ράπη.

Οι «Πόρτες», η υπαρξιακή κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, θα παρουσιάζεται από τις 5 Οκτωβρίου για 12 μόνο παραστάσεις, κάθε Δευτέρα (20.00) και Τρίτη (21.00)

Λίγα λόγια για τις «Πόρτες»
Κάποιοι έχουν φοβία με το ύψος, άλλοι με τα μικρόβια. Μια νεαρή γυναίκα πανικοβάλλεται όταν πρόκειται να περάσει από οποιαδήποτε πόρτα. Αναζητώντας λύση στο πρόβλημά της, υποχρεώνεται να διασχίσει αλλεπάλληλες πόρτες του παρελθόντος της. Κάθε μια κρύβει μια νέα έκπληξη. Έτσι, βρίσκεται απρόσμενα στο δρόμο του δολοφόνου της παιδικής της αθωότητας που αφήνει ίχνη αμυδρά. Αναγκάζεται να εξιχνιάσει τι σχέση έχουν με το έγκλημα ένας κλειδαράς, η ωραιοπαθής γυναίκα του, ο γιος του που τον μισεί, η νύφη του που μισεί τον άντρα της, η εγγονή του κι ένας χασάπης.

portes3

Τρεις ηθοποιοί που υποδύονται δέκα ρόλους, καλούνται να συναρμολογήσουν τη λύση εμπλέκοντάς μας ως το τέλος με πολλές κι αντικρουόμενες εκδοχές της πραγματικότητας. Ένα έργο που μέσα από το πρίσμα του πλατωνικού μύθου του σπηλαίου παίζει εξίσου με την υπαρξιακή αγωνία, την κωμωδία και την τραγωδία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Χρύσα Σπηλιώτη γράφει για το θέατρο από το 1996. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Κροατία). «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» (μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες), «Σκοτσέζικο Ντους», «Αγκά-σφί και φί», «Με διαφορά στήθους», «Φωτιά και Νερό», «Ποιος κοιμάται απόψε;», «Το μάτι της τίγρης», «Η αληθινή σου ιστορία». Το έργο «Πόρτες» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σοκόλη

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Σκηνικά: Τόλης Τατόλας
Κοστούμια : Θάλεια Τσίγκου
Χορογραφίες: Κάτια Σαβράμη
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Video παράστασης: Gcldp Γιώργος Συμεωνίδης, Άρτεμις Σταθάκου
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κούτσου

Παίζουν: Ευγενία Αποστόλου, Σπύρος Βάρελης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

Πληροφορίες
Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ: 210 5242211&213
Κάθε Δευτέρα στις 20.00 και Τρίτη στις 21.00
Πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου
Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 12 ευρώ,
Φοιτητικό 8 ευρώ,
Ανέργων 5 ευρώ.