Θέατρο

«Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν» .. και απογευματινή!

Επιπλέον απογευματινή παράσταση απόψε στις 6.30μ.μ για το «Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν» στην Β΄Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, την πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη με ένα επιτελείο εξαιρετικών ηθοποιών.

Η Οικογένεια Κόλεμαν γεννήθηκε μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη, στο φημισμένοTimbre 4 όταν οι ηθοποιοί αυτοσχεδίαζαν επί μήνες χρησιμοποιώντας όλα τα δωμάτια του σπιτιού, με έναν σκοπό-οδηγία που τους είχε δοθεί: να δημιουργήσουν μια οικογένεια, δηλαδή, να αποφασίσουν ποια μέλη θα την αποτελούσαν, με ποιον τρόπο θα συνδέονταν μεταξύ τους, πώς θα επικοινωνούσαν, αν θα αγαπούσαν ή θα μισούσαν ο ένας τον άλλον. Να βρουν επίσης  καθημερινές συγκρούσεις, στις οποίες οι χαρακτήρες αυτοί θα έπρεπε να αντιδράσουν, ανακαλύπτοντας μέχρι ποιο σημείο εμπλέκονταν ή όχι στις ζωές των άλλων.

Το έργο αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της σύγχρονης θεατρικής γραφής, συμπληρώνοντας φέτος 13 χρόνια συνεχούς επιτυχίας στην Αργεντινή.

Η ιστορία

Η συμβίωση μιας φτωχής οικογένειας, τα μέλη της οποίας είναι εγκλωβισμένα σε μια επώδυνη και παράλογη συνύπαρξη, με τη βία να λειτουργεί ως μοναδικό μέσο επικοινωνίας. Με χιούμορ, κυνισμό, διεισδυτική ματιά αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία, σκιαγραφούνται οι πολυδιάστατες σχέσεις σε μια παράλογη, κωμικοτραγική κι αδιέξοδη συνύπαρξη που μοιάζει να συνοψίζει τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου.

koleman2

Συντελεστές

Κείμενο: Κλαούντιο Τολκατσίρ

Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος

Μουσική επιμέλεια Νίκος Σαββάτης

Ηχητικό περιβάλλον Κώστας Σουρβάνος

Χορογραφία Χάρις Τσόπελα

Βοηθός σκηνοθέτη Μαρίνα Μυρτάλη

koleman4

Ερμηνεύουν:

Αλεξάνδρα Παντελάκη (γιαγιά, Λεονάρτα Κόλεμαν), Εύρη Σωφρονιάδου (Μεμέ), Μιχάλης Πανάδης (Μαρίτο), Ειρήνη Μακρή (Βερόνικα), Αντιγόνη Δούμου (Γκάμπι), Ηρακλής Κωστάκης (Νταμιάν), Νικόλας Παπαδομιχελάκης (Εδουάρδο), Δημήτρης Μαμιός (Ερνάν)

koleman3

INFO:

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας/ Β’Σκηνή || Κεφαλληνίας 16-18 Κυψέλη

Πληροφορίες – κρατήσεις : 210 8838727

koleman5

Παραστάσεις:

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Έξτρα παράσταση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30

Τελευταία Παράσταση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου

 

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 12 ευρώ || Φοιτητικό, ΑΜΕΑ: 8 ευρώ || Άνεργοι, Ατέλειες: 5 ευρώ