Εικαστικά

Λευτέρης Μαυρογιάννης: «Έχω αδυναμία στον Joker»

Ο Λευτέρης Μαυρογιάννης που ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε πολύ μικρή ηλικία, εργάζεται επαγγελματικά ως εικονογράφος από το 2000, απασχολούμενος στον χώρο της διαφήμισης. Παράλληλα ασχολήθηκε με εικονογραφήσεις για εξώφυλλα βιβλίων και comics.

Παρότι η τέχνη του έχει πολλές επιρροές από comics λογοτεχνία και pop κουλτούρα, παραδέχεται πως πέρα από μια μικρή αδυναμία στον Joker, τον οποίο έχει ζωγραφίσει πολλές φορές, δεν έχει ιδιαίτερες εμμονές σε συγκεκριμένους χαρακτήρες.

Ο Λευτέρης είχε αποφασίσει από πολύ νωρίς, ήδη από μαθητής Λυκείου, πως ήθελε να γίνει εικονογράφος. Από το 2006 δουλεύει σαν freelancer σε συνεργασία με εταιρείες games δημιουργώντας concept art και illustrations.

angelbot

Τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι κυρίως ψηφιακά, συνήθως το photoshop όταν η δουλειά του προορίζεται για επαγγελματική χρήση, ενώ όταν δουλεύει σε προσωπικά projects προτιμά να χρησιμοποιεί ακρυλικά, ακουαρέλες ή μελάνια.

Από τους Έλληνες συναδέλφους του, ξεχωρίζει τον Γιώργο Δημητρίου, ενώ από ξένους καλλιτέχνες, θαυμάζει την δουλειά του Simon Bisley.  Ο επόμενος στόχος του Λευτέρη είναι να αρχίσει συνεργασίες με το εξωτερικό, και επιθυμεί να δει ένα δικό του εξώφυλλο στο περιοδικό Heavy Metal!

Ερατώ Κονδύλη