Μουσική

Με «αέρα» και προστιθέμενη αξία η Μόνικα στο Ηρώδειο

Monika_a2_685x300

Με νέο άλμπουμ και συνοδευόμενη από μουσικούς κατευθείαν από την Αμερική, η Μόνικα θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τετάρτη 16 Ιουλίου στη μια και μοναδική της συναυλία για τη φετινή χρονιά, με τίτλο “Give Us Wings”.

Κινούμενη στο νοητό άξονα μεταξύ Αθήνας και Μπρούκλιν, όπου ηχογραφήθηκε το τρίτο της άλμπουμ “Secret In The Dark”, η Μόνικα θα παρουσιάσει ζωντανά στο Ηρώδειο τα καινούργια της τραγούδια (με disco, funk και pop των 70s στο γενετικό τους κώδικα), αλλά και ανανεωμένες εκδοχές των παλιότερων αγαπημένων κομματιών της, από τα άλμπουμ της “Avatar” και “Exit” και το περσινό ΕΡ “Primal”.

 

 

Το “Secret In The Dark” ηχογραφήθηκε αναλογικά στη Νέα Υόρκη με τον παραγωγό Homer Steinweiss, και τη συμβολή εξαίρετων μουσικών από τους Dap Κings (που έχουν παίξει με Sharon Jones, Mark Ronson, Amy Winehouse κ.ά..) καιτη Menahan Street Band (The Black Keys, Lee Fields). Ανάμεσα στα τραγούδια του άλμπουμ βρίσκεται και το “Give Us Wings”, που δανείζει το όνομά του και στη μουσική παράσταση του Ηρωδείου, αλλά και τα “Shake Your Hands” (ντουέτο με τον Andrew Wyatt των Miike Snow) και “Secret In The Dark” που ακούγονται ήδη στα ραδιόφωνα.

Monika_2014

Επί σκηνής η Μόνικα θα συνοδεύεται και θα συνδημιουργεί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του άλμπουμ στα Dunham Studios, σε απόλυτη αρμονία με την ατμόσφαιρα του χώρου. Έχοντας διανύσει μεγάλη μουσική απόσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Μόνικα έφτασε μέχρι το Μπρούκλυν, εκεί όπου το μουσικό καζάνι βράζει γεννώντας διαρκώς καινούργια πράγματα και σπουδαίους μουσικούς. Αυτούς ακριβώς αναζήτησε για το νέο της άλμπουμ, που φλερτάρει με την παράδοση της μαύρης μουσικής (soul, funk, R&B).

 

 

Συνεργάστηκε λοιπόν με τους θρυλικούς Dap Kings, που συνοδεύουν συνήθως τη σπουδαία Sharon Jones, αλλά έχουν δουλέψει και με τους Amy Winehouse, Mark Ronson και Menahan Street Band.  Κάποιοι από αυτούς τους μουσικούς θα τη συνοδέψουν και στη συναυλία της στο Ηρώδειο, πιστώνοντάς την με προστιθέμενη αξία.

Μόνικα
Give Us Wings
16 Ιουλίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού