Θέατρο

Η Λεία Βιτάλη για τα « Έξι Εγκλήματα …»

Η ανάδειξη και η διαρκής επαφή του σύγχρονου Ελληνικού έργου με το κοινό και η τοποθέτηση της σύγχρονης Ελληνικής δραματουργίας ισάξια δίπλα στο ξένο αντίστοιχο ρεπερτόριο είναι η φιλοσοφία του Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Έργου.

Από τις 6 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα εγκαινιάζεται ένα νέο, πρωτοποριακό Φεστιβάλ με φρεσκογραμμένα Ελληνικά Έργα από γνωστούς και καταξιωμένους ή φερέλπιδες συγγραφείς, που ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να φέρουν σε διαρκή επαφή το θεατρόφιλο κοινό με το σύγχρονο Ελληνικό έργο.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι εμπνευσμένα από τη σύγχρονη καθημερινότητα και τα προβλήματα του σημερινού ανθρώπου κάτω από τον γενικό τίτλο: «Έξι εγκλήματα ζητούν συγγραφέα».

Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αγκαλιάσει όλους τους ενεργούς Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους με αξιόλογες προτάσεις, υιοθετώντας το σκεπτικό του αείμνηστου Κάρολου Κουν ότι «Ελληνικό θέατρο δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς Ελληνικό έργο».

Λεία Βιτάλη

Η έναρξη του Φεστιβάλ «Έξι εγκλήματα ζητούν συγγραφέα», στο Αγγέλων Βήμα, γίνεται στις 6 Οκτωβρίου με την παράσταση «Άγριες νότες».