Θέατρο

«Ωδές στον πρίγκιπα» του Ασλάνογλου στο …Μπαγκλαντές

Η παράσταση «Ωδές στον πρίγκιπα» βασίζεται στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου και αποτελεί είναι μια ελεγεία για την απώλεια (ή το ανέφικτο) του έρωτα.

Παραλλήλως είναι όμως και ένα ξόρκι για τη μελαγχολία των ημερών μας, για την πόλη της Αθήνας. Οι «ωδές» πραγματεύονται όψεις της ερωτικής επιθυμίας: τα όρια ανάμεσα στην επιθυμία, τη φαντασίωση, τη ματαίωση, τη λαχτάρα και την ανάμνηση.

Ο έρωτας ως νοσταλγία του χαμένου παραδείσου, ως κρυμμένη μέσα μας μνήμη / γνώση, ή ως αέναη προσδοκία μιας έλευσης, μιας φανέρωσης. Ταυτόχρονα, οι «Ωδές» υμνούν το σαδομαζοχιστικό παιχνίδι εξουσίας του έρωτα αλλά και τη δύναμη υπονόμευσης της εξουσίας, την αναρχία του έρωτα.

 

 

Η παράσταση – περφόρμανς που παρουσιάζει η Nova Melancholia, φιλοδοξεί να στήσει ένα πρόσκαιρο ζωντανό μνημείο για τους χαμένους ή τους ξανακερδισμένους έρωτες της ζωής μας, αποτίνοντας φόρο τιμής σ’ έναν από τους πλέον ερωτικούς ποιητές της νιότης μας, τον Νίκο Αλέξη Ασλάνογλου.

 

Το Μπαγκλαντές

Μπαγκλαντες1

«Οι ωδές στον Πρίγκιπα» εγκαινιάζουν έναν νέο χώρο, το Μπαγκλαντές, που δημιούργησαν τρεις φίλοι, σκηνοθέτες και ηθοποιοί: η Βάσω Καμαράτου, ο Κώστας Κουτσολέλος και ο Βασίλης Νούλας.

Το Μπαγκλαντές είναι ένα υπόγειο στην οδό Χαλκοκονδύλη 35, πίσω από την Ομόνοια, σε μια δύσκολη και υποβαθμισμένη περιοχή, στην καρδιά της Αθήνας και όπως σημειώνουν οι ιδρυτές του είναι «μακριά από τις «εκ των άνω» λογικές gentrification μεγάλης ή μικρής κλίμακας που κατά καιρούς επιχειρούνται στο πολύπαθο κέντρο της πόλης από διάφορους φορείς».

Ο χώρος διαθέτει μάλιστα και μια μικρή ιστορία, καθώς υπήρξε σημείο συγκέντρωσης της μπαγκλαντεσιανής κοινότητας της Αθήνας, στον οποίο γίνονταν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές. Τα ίχνη τους (αφίσες, μικρές αρχιτεκτονικές ) υπάρχουν ακόμη στο χώρο!

Μέλη της κίνησης Μαβίλη ο Κώστας Κουτσολέλος και ο Βασίλης Νούλας, συνοδοιπόροι στην περιπέτεια του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ με την Βάσω Καμαράτου, εγκαινιάζουν τώρα στο Μπαγκλαντές ένα νέο «πείραμα συνεργασίας – αυτοδιαχείρισης – δημιουργίας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ζωντανό εναλλακτικό πόλο συσπείρωσης γύρω από την περφόρμανς».

Ταυτότητα παράστασης “Ωδές στον Πρίγκιπα”

Στην παράσταση Ωδές στον Πρίγκιπα παίζουν: Αντώνης Γκρίτσης, Λήδα Δάλλα, Θανάσης Κουβούσης, Αλέξια Σαραντοπούλου, Κώστας Τζημούλης, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου Σκηνοθεσία: Βασίλης Νούλας

Σκηνικά- Κοστούμια: Nova Melancholia

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελισάβετ Ξανθοπούλου

Κάθε βράδυ συμμετέχουν φίλοι μας στην απαγγελία των ποιημάτων.

 

info

Από 19 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου 2014.

Κυριακή – Δευτέρα – Τρίτη, στις 9:00 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική οικονομική συνεισφορά.

Διάρκεια: 70 λεπτά.