Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Η Κάτια, η Τζελσομίνα, ο δρόμος και ο τρόμος μας

“La Strada… Ο δρόμος φίλε.. Ο δρόμος. Ο φόβος και ο τρόμος μας”.  Έτσι τελειώνει ο πρόλογος της παράστασής μας. Κατόπιν μπαίνουμε στην ιστορία της Strada.  Και οι συνειρμοί με τη σημερινή, δική μας ζωή πολλαπλασιάζονται…”

Η Κάτια Γέρου,  Τζελσομίνα στην θεατρική “La Strada” που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαίδη την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βικτώρια, γράφει στο artplay.gr για αυτό το ταξίδι:

“Εξαθλιωμένοι σαλτιμπάγκοι περιφέρονται σ’ ένα μεταπολεμικό τοπίο στέρησης και φτώχιας, αναζητώντας τροφή. Στην πορεία τους αυτή παίζονται τα αιώνια, πανάρχαια δράματα: το αίτημα της αγάπης και της συντροφικότητας, η παράλογη βία των δρόμων, ο εξανθρωπισμός κάποιου, έστω και αργά, έστω και όταν τίποτα πια δεν μπορεί να διορθωθεί, όπως στην περίπτωση του Τσαμπανό.

Και μέσα σ’ αυτό το πολύπλοκο σύμπαν, ανάμεσα σε ερημικούς δρόμους και τον αστραφτερό κόσμο ενός τσίρκου, το αίτημα της Τζελσομίνας για χρησιμότητα.

Η Τζελσομίνα θέλει να’ ναι χρήσιμη, αλλιώς δε θέλει να ζει. Το επαναλαμβάνει σ’ όλη τη διάρκεια του έργου.

Το να βρω όμως σε τι μπορώ να είμαι χρήσιμος, σημαίνει να βρω το λόγο της ύπαρξής μου σ’ αυτή τη γη. Ένα θέμα κεφαλαιώδες που όλοι οι φιλόσοφοι του κόσμου έχουν αγγίξει. Και αυτό το ερώτημα διατυπώνεται από την Τζελσομίνα, έναν παλιάτσο, ” κάτι ανάμεσα σε παπάκι και κουτάβι”, όπως λέει ο Φελλίνι”.

 Κάτια Γέρου

 

LA STRADA -THEATROVICTORIA

 

Το ‘’LA STRADA’’ του Φελίνι, θεατρική διασκευή βασισμένη στην ομώνυμη ταινία, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του THEATROVICTORIA, από τη Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη .

Μετάφραση – Διασκευή : Ο Θίασος

Σκηνικός χώρος – Κοστουμια: Γιάννης Μετζικώφ

Επιμέλεια κίνησης- Χορογραφία : Κωνσταντίνος Μίχος

Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Μαραγκού

Φωτισμοί: Βαγγέλης Κάνδιας

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Παίζουν: Κάτια Γέρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκος Νίκας, Έφη Κόντα, Μέλιος Κατσαμάκης, Ευγενία Μαραγκού, Λεωνίδας Μαριδάκης, Κίμων Παντερής.