Θέατρο Παιδί

Η Φοίβη και οι φίλοι της παίζουν Οιδίποδα

Ένας ασυνήθιστος Οιδίποδας, παιγμένος από έξι οκτάχρονα παιδιά, που  διαθέτουν πρωτοποριακό τρόπο σκέψης και δράσης και κυρίως έναν αμείωτο ενθουσιασμό, παρουσιάζεται απόψε στις 8.30μ.μ  στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς με ελεύθερη είσοδο.

Ο παράξενος αυτός θίασος δεν είναι άλλος, από την παρέα της Φοίβης, κόρης της Αλίκης Δανέζη Κνούτσεν και του Γιάννη Στάνκογλου.

Τα παιδιά εδώ και έναν χρόνο που διαρκούν οι πρόβες, αγκάλιασαν την ιστορία του Οιδίποδα με μεγάλο ενθουσιασμό και η πιο νεανική θεατρική ομάδα που έχει τον τίτλο “Εμείς, Εμείς” είναι έτοιμη για την αποψινή πρεμιέρα. “Η ιστορία έχει περιπέτεια, σασπένς, μυστήριο, νοήματα και έννοιες μεγάλες και δυνατές που σαγηνεύουν τα παιδιά» εξηγεί η σκηνοθέτις και μαμά της Φοίβης,  διευκρινίζοντας πως παρουσιάζεται ολόκληρη η ιστορία. Όσο για τις πρόβες υπήρξαν αξέχαστες καθώς τα παιδιά μπλέχτηκαν μέσα στο αίνιγμα και την σπαζοκεφαλιά του Οιδίποδα ρωτώντας και μαθαίνοντας.

Ο θίασος αποτελούμενος από την Φοίβη, τον Απόλλωνα, τον Φράνκλιν, την Ιωάννα και τον Φίλιππο, αλλά και τον τρίχρονο Γιάννο, είναι πανέτοιμος και περιμένει απόψε τους φίλους του για ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Μάνια Ζούση