Θέατρο

Οι Εμιgrέδες του Μρόζεκ στο Κεφαλληνίας

Έργο καυστικό που με ρεαλιστική και σκληρή ματιά αποτυπώνει τη νοσταλγία της πατρίδας η οποία απομακρύνεται, αλλά και τη νοσταλγία μιας επανάστασης που όσο εφικτή φαντάζει, τόσο ανέφικτη είναι, οι «Εμιγκρέδες» του Σλάβομιρ Μρόζεκ

ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου στις 30 Ιανουαρίου στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.

Στην παράσταση όπου το έργο του Πολωνού δραματουργού παρουσιάζεται με μία σύγχρονη εκδοχή, πρωταγωνιστούν οι Προμηθέας Αλειφερόπουλος και Θάνος Τοκάκης.

Ο ΑΑ και ο ΧΧ. Δύο άνθρωποι σε αναζήτηση της ταυτότητάς τους. Δύο ξένοι κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, αποξενωμένοι και απομονωμένοι από τους γύρω τους. Δύο μετανάστες σε ξένη χώρα. Οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, είναι ένα έργο γραμμένο το 1974 που σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Την εποχή που ανέβηκε προκάλεσε τεράστιο αντίκτυπο, καλλιτεχνικό και κοινωνικό, γιατί αντιμετωπίζει με ένα μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο το θέμα της μετανάστευσης. Εδώ οι μετανάστες δεν ηρωποιούνται, ούτε αποθεώνονται, αλλά εξετάζονται μέσα από το μικροσκόπιο ενός ταλαντούχου και ιδιαίτερου συγγραφέα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

Η γραφή του Μρόζεκ, η ανάλυσή του, οι λεπτομέρειες που εισάγει στο κείμενο και ταυτόχρονα το υποδόριο χιούμορ, ο σαρκασμός και η διαλεκτική του σκέψη, καταφέρνουν να αναδείξουν το πρόβλημα του να βρισκόμαστε ‘μακριά’ και όχι ‘εκεί’.

Μετάφραση Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία Γιολάντα Μαρκοπούλου
Δραματουργική Επεξεργασία Μάρκος Τσούμας
Σκηνικά – Κοστούμια Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου
Ηχητικός Σχεδιασμός Λάμπρος Πηγούνης

Παίζουν Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Θάνος Τοκάκης

Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή
Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας Σάκης Στριτσίδης / FRONT
Οργάνωση παραγωγής Τζέλα Χριστοπούλου
Eκτέλεση Παραγωγής Kωνσταντίνα Γεωργίου
Παραγωγή Polyplanity Productions

Πληροφορίες
Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, τηλ: 210 8838727
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00
Διάρκεια (χωρίς διάλειμμα): 75 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό/μειωμένο
Πωλήσεις εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, PUBLIC, Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload, Media Markt και στα εκδοτήρια του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας