Βιβλίο Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν Παιδί

Η δύναμη των λέξεων

«Όταν πήρα στα χέρια μου από τη βιβλιοθήκη της κόρης μου το βιβλίο Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ του Αντώνη Παπαθεοδούλου δεν μπορούσα να φανταστώ τι ταξίδι θα ζούσαμε με αυτόν τον υπέροχο ράφτη που άλλος στον κόσμο δεν υπήρχε σαν κι αυτόν, όπως λέει και η ιστορία.

Ένα ταξίδι γεμάτο αισθήσεις, χρώματα, μουσικές, αγωνίες, απογοητεύσεις, χαρές, ανακαλύψεις, μνήμες. Ένα ταξίδι γεμάτο υπέροχους ανθρώπους που πίστεψαν στην ιδέα μου και δόθηκαν ολοκληρωτικά για να δημιουργήσουν μία παράσταση με καρδιά σαν αυτές που με φροντίδα προσπαθεί κάθε φορά να φτιάχνει ο Μικρός Νότος.

Με αγνά υλικά, όπως είναι η αφήγηση, οι γρήγορες μεταμορφώσεις, η ζωντανή μουσική, η διάδραση που στηρίζεται στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επιχειρήσαμε να μιλήσουμε για τη δύναμη των λέξεων, της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Είμαστε ευτυχείς που συναντηθήκαμε μέσα από μια ακόμα υπέροχη ιστορία με τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους μας. Γιατί είναι οι λέξεις που ζεσταίνουν, δροσίζουν κι ομορφαίνουν τελικά κάθε καρδιά!

Για την ιστορία:

Σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Χρύσα Διαμαντοπούλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας

Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος

Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη

Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Γιούλη Καρναχωρίτη

Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας

Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος

Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου

Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design

Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Οργάνωση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Παραγωγή: ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ

 

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και καθημερινές για σχολεία

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (άνω των 10 ατόμων, ομαδικό: 8 ευρώ)

 

Οργάνωση σχολικών παραστάσεων: 210 3803197 & 698 5970285, [email protected]

www.mikrosnotos.gr| www.facebook.com/MikrosNotos | [email protected]