Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Γιάννης Γούνας: «Ο “Κατά φαντασίαν υγιής” είναι ένα κωμικοτραγικό πρόσωπο»

“Με τον ήρωα του Γιώργου Μανιώτη συναντηθήκαμε την κατάλληλη στιγμή. Έρωτας κεραυνοβόλος. Με την πρώτη ανάγνωση», γράφει στο artplay.gr ο ηθοποιός Γιάννης Γούνας με αφορμή την παράσταση που σκηνοθετεί αλλά και στην οποία πρωταγωνιστεί «Κατά φαντασίαν υγιής», από το ομώνυμο νέο έργο του Γιώργου Μανιώτη που κάνει πρεμιέρα  στις 19 Οκτωβρίου στο Black Duck της Χρήστου Λαδά .

«Ο Γιώργος Μανιώτης προσεγγίζει το αιώνιο θέμα της αρρωστοφοβίας από την τρυφερή και ανθρώπινη πλευρά . Και με απίστευτο χιούμορ. Είναι τόσο οικείο το πρόσωπο αυτό. Ο Μανιώτης τοποθετεί τον ήρωα του πάνω στο ανατομικό κρεβάτι και αναλύει εις βάθος το δράμα του ανθρώπινου χαρακτήρα του.

Στρέφει όλα τα φώτα πάνω και με την “χειρουργική” του πένα φτιάχνει ένα πρόσωπο εκρηκτικό, με απίστευτες δόσεις γέλιου και συγκίνησης.

Γιατί ο “Κατά φαντασίαν υγιής” είναι ένα κωμικοτραγικό πρόσωπο.

Ένας σύγχρονος άνθρωπος ο οποίος “θάβεται” σιγά-σιγά μέσα στις απέραντες φοβίες του και στην μονότονη καθημερινότητα του.

Όπως η Γουίνι στις “Ευτυχισμένες μέρες” του Μπέκετ. Και πάντα δίπλα του ο γιατρός του. Σαν τον Γουίλι στις “Ευτυχισμένες μέρες”. Ένας φύλακας άγγελος να τον προστατεύει από τις γκρίζες σκέψεις και να είναι πάντα εκεί.

Ήθελα πολύ αυτό το έργο να ανέβει στην σκηνή.

Ο Αλέκος Φασιανός με την λαχτάρα μικρού παιδιού έκανε θαύματα.

Ζωγράφισε τον ήρωα μας με τόση αγάπη και τρυφερότητα. Έβαλε στην αγκαλιά του ένα λούτρινο σκυλάκι και με τις υπέροχες λουλακί πινελιές του, χρωμάτισε τα αισθήματα και την ψυχή του “Κατά φαντασίαν υγιή”.

Με απασχόλησε πολύ ο χώρος του ήρωα μου. Το “δωμάτιο” του. Το μέρος που θα κινηθεί, θα διηγηθεί, τα γελάσει, θα κλάψει….Η Γκαλερί του Black Duck ήταν το ιδανικό καταφύγιο. Χώρος ζεστός, οικείος, φιλόξενος, ατμοσφαιρικός. Η Ντόρα Ρίζου με τους συνεργάτες της αγκάλιασαν με πολύ αγάπη αυτή την δουλειά.

Η συγκατοίκηση άψογη και ιδανική.

Σας περιμένουμε όλους  από 19 Οκτωβρίου και για 12 μόνο παραστάσεις να γνωρίσετε από κοντά τον “Κατά φαντασίαν υγιή”.

Γιάννης Γούνας

Ταυτότητα

Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο του Γιώργου Μανιώτη

Έργο αφίσας: Αλέκος Φασιανός

Ερμηνεία: Γιάννης Γούνας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μανιώτης – Γιάννης Γούνας

Κάθε Παρασκευή – Σάββατο στις 19.30 και κάθε Κυριακή στις 19.00

Είσοδος 12 ευρώ με κρασί/ μπύρα/ γλυκό

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Σχεδιασμός αφίσας Δήμητρα Αποστόλου

Black Duck Multiplarte – Ντόρα Ρίζου

Χρήστου Λαδά 9α/Αθήνα/ 210 3234760