Θέατρο

Φωτογραφίες από το 1ο Big Day – Αφιέρωμα στον Χάρολντ Πίντερ

Σημείο συνάντησης έγινε από το πρώτο κιόλας Big Day του ΚΘΒΕ, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Κυριακή στις 21 Δεκεμβρίου. Λάτρεις της τέχνης του Θεάτρου μόνο έδωσαν το παρών στο ολοήμερο αφιέρωμα στον Χάρολντ Πίντερ.

Το κάλεσμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε ανθρώπους του πνεύματος, καθηγητές, σκηνοθέτες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, σπουδαστές αλλά και σε όλο την ελληνική οικογένεια από την μαμά και τον μπαμπά έως τα μικρότερα μέλη της από την ηλικία των 2 ετών έως και αυτή των 14 χρόνων, βρήκε θεαματική ανταπόκριση.

Big_Days 7

Οι αίθουσες της ΕΜΣ γέμισαν ασφυκτικά. Λιλιπούτειοι θεατές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους απόλαυσαν τα θεατρικά παιχνίδια, τις παντομίμες και το κουκλοθέατρο που διοργάνωσε η θεατρολόγος Κωνσταντίνα Ματζίρη με την πολύτιμη συνδρομή εξωτερικών συνεργατών, ενώ την ίδια ώρα μεγαλύτερες ηλικίες συμμετείχαν σε αυτοσχεδιαστικό θέατρο και μαθήματα νοηματικής, που είχαν ως στόχο να προσεγγίσουν τον υπαινικτικό λόγο του κορυφαίου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ.

Το ολοήμερο ταξίδι στη γνώση κορυφώθηκε με τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που είχε θέμα: «Πίντερ: η σιωπή στα έργα του».

Big_Days 3Τους διαδρόμους της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κοσμούσε σπάνιο φωτογραφικό υλικό από παραστάσεις του Πίντερ που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περπατήσουν σε όλους τους χώρους του θεάτρου. Συγκινητική ήταν η αντίδρασή τους όταν βρέθηκαν στα γραφεία της παραγωγής και είδαν από κοντά τον χώρο που δρουν οι «αφανείς ήρωες» για το αποτέλεσμα που απολαμβάνουν επί σκηνής, ενώ ταυτόχρονα σπουδαστές γνωστής ιδιωτικής Σχολής απασχολούσαν τους μικρούς φίλους με face painting εμπνευσμένο από τη διάθεση των παιδιών.

Τα Big Days είναι μια σειρά δράσεων με ελεύθερη είσοδο και με στόχο να «συστήσει» στο κοινό σημαντικούς συγγραφείς του παγκόσμιου θεάτρου, έργα των οποίων παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στις σκηνές του.

Big_Days 5

Η συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη Κυριακή των Big Days του ΚΘΒΕ, αποδεικνύει τη δίψα του για νέες δράσεις και περισσότερη γνώση μέσα από πρωτοβουλίες που σέβονται τις σημερινές του ανάγκες. Το θέατρο αφορά όλη την οικογένεια και το ΚΘΒΕ μέσα από τα ολοήμερα αφιερώματα θέτει βάσεις για τους αυριανούς θεατές που θα έχουν προλάβει να «παίξουν» στις ιστορικές αίθουσες του Οργανισμού που προάγει πολιτισμό για όλους και όχι για μερικούς!

Big_Days 1