Θέατρο

Φωτό από τις «Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας»

Διασκεδαστικές Ιστορίες περί θνητότητας

Απίστευτα διασκεδαστικές, φαίνονται «Οι διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας» που ανεβάζει από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Ιουλίου ο Γιάννης Μόσχος στο Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260).

Η παράσταση (οι φωτογραφίες της Ελένης Γιουνανλή είναι από τη γενική πρόβα) αποτελεί τη σύνθεση ενός ψηφιδωτού προσώπων και θεματικών του Τσέχοφ, με κύριο άξονα την κωμικοτραγική προσπάθειά μας να ανακαλύψουμε πώς να ζήσουμε, πώς να δικαιώσουμε την ύπαρξή μας, πως να βρούμε το «νόημα».

Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας (Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή)

Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας (Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή)

Η έναρξη αλλά και το φινάλε περιέχει αποσπάσματα από τα έργα «Βυσσινόκηπος», «Θείος Βάνιας» και «Τρεις αδελφές», που επικεντρώνουν και αυτά στην αδυναμία των ανθρώπων να κατανοήσουν και να συμφιλιωθούν με τη μόνη βεβαιότητα: τον θάνατο.

Η Εύη Σαουλίδου διαβάζει Τσέχοφ (Φωτογραφία Ελίνα Γιουνανλή)

Η Εύη Σαουλίδου διαβάζει Τσέχοφ (Φωτογραφία Ελίνα Γιουνανλή)

 

Ανάμεσα στις Ιστορίες παρεμβάλλεται ένα έμμονο περπάτημα των ηθοποιών, οι οποίοι βαδίζουν «σαν να προχωράνε στο πουθενά … »

 

Αλέξανδρος Μυλωνάς, Λυδία Φωτοπούλου, Μιχάλης Οικονόμου, Εύη Σαουλίδου  (Φωτογραφία Ελίνα Γιουνανλή)

Αλέξανδρος Μυλωνάς, Λυδία Φωτοπούλου, Μιχάλης Οικονόμου, Εύη Σαουλίδου (Φωτογραφία Ελίνα Γιουνανλή)

Ο Τσέχοφ όμως «αγαπάει πολύ τους ανθρώπους» και γι αυτό είναι γεναιόδωρος προς αυτούς και αυτή του τη γενναιοδωρία μεταφέρουν προς τους θεατές και οι τέσσερεις καταξιωμένοι ηθοποιοί της παράστασης: Η Λυδία Φωτοπούλου, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, η Ευή Σαουλίδου και ο Μιχάλης Οικονόμου.

Τα εισιτήρια για τις τρεις παραστάσεις έχουν εξαντληθεί.