Χορός

Το σόλο του Κριστιάν Ριζό στην Καλαμάτα

l association fragile_christian rizzo_sakinan_2b Tσ Marc Domage

Με το σόλο του Κριστιάν Ριζό, που ερμηνεύει ο τούρκος χορευτής Κερέμ Γκελεμπέκ, συνεχίζεται την Παρασκευή 18 Ιουλίου το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενώ παρουσιάζεται για δεύτερη μέρα και η παράσταση του Nederlands Dans Theater 2.

Πρόκειται για μια χορευτική σπουδή στην εξορία, εσωτερική και εξωτερική.Το sakınan göze çöp batar (τούρκικη παροιμία που σημαίνει «το μάτι που θα προστατέψεις είναι αυτό που θα πληγωθεί») συνθέτει με μεγάλη απλότητα και εξαιρετική ευαισθησία ποιητικά-εικαστικά επεισόδια από τη διαδρομή ενός μετανάστη.

 

 

Επιχειρώντας να αναδείξει τόσο τη γεωγραφική όσο και την υπαρξιακή εξορία, ο Κριστιάν Ριζό αποτυπώνει την οδύνη του ευάλωτου, αποκομμένου από τις ρίζες του σώματος, δίνοντας έμφαση στο συμβολικό βάρος καθημερινών αντικειμένων, στις πρωταρχικές αναμνήσεις από τον γενέθλιο τόπο –που αποκρυσταλλώνονται τόσο στη μουσική όσο και στην κινησιολογία– και στον αργό, διακεκομμένο χρόνο με τον οποίο συντελείται η οικειοποίηση της νέας ταυτότητας. Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο «εδώ» της εξορίας που πάντα θα ανακαλεί ένα χαμένο «εκεί».

 

 

Μια συμπαραγωγή της l’association fragile του Κριστιάν Ριζό με καταξιωμένα ευρωπαϊκά χορογραφικά κέντρα, θέατρα και θεσμούς.

 

Πρόγραμμα Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Παρασκευή 18.07.2014
20:00 l’association fragile / christian rizzo
sakınan göze çöp batar
Μέγαρο Χορού – Στούντιο
Με την υποστήριξη του Institut Français.

22:00 Nederlands Dans Theater 2
Μέγαρο Χορού – Κεντρική Αίθουσα
Με την υποστήριξη της Βασιλικής Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα.