Θέατρο

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους «Πέρσες»

PHOTO_PERSES13

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Θεσσαλονίκη, όπου δόθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της παράστασης την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.

Ο Γιάννης Φέρτης (Δαρείος), ο Άκης Σακελλαρίου (Άτοσσα), ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγγελιαφόρος), ο Γιώργος Κολοβός (Ξέρξης) και ο εξαιρετικός Χορός των Περσών καθήλωσαν το κοινό που αντάμειψε με το παρατεταμένο χειροκρότημά του αυτό το βαθιά πολιτικό, θρησκευτικό και πανανθρώπινο έργο.

Στην πρεμιέρα της παράστασης «Πέρσες» παρέστησαν ο Γιάννης Βούρος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ), η Μένη Λυσαρίδου (Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ), ο Φίλιππος Γράψας (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΚΘΒΕ), ο Δημήτρης Χαλκιάς (Μέλος Δ.Σ. ΚΘΒΕ), η σκηνοθέτης της παράστασης Νικαίτη Κοντούρη, ο σκηνογράφος Γιώργος Πάτσας, η Σοφία Καμαγιάννη ( που υπογράφει τη μουσική της παράστασης), ο χορογράφος Κώστας Γεράρδος.Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης τα μέλη του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και αρκετοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης.