featured Θέατρο Μουσική Πες μου μια ιστορία

Επτά ηθοποιοί και δώδεκα μουσικοί “Ελεύθεροι πολιορκημένοι”

Εφτά ηθοποιοί και δώδεκα μουσικοί από την Ελλάδα και την Κύπρο, ο καθένας από το καταφύγιό του, “ελεύθερος πολιορκημένος” της εποχής, καταθέτουν ένα δικό τους «Σχεδίασμα» επί των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» του Διονυσίου Σολωμού. Η ιδέα ήταν του μουσικού Δημήτρη Σπύρου και του ηθοποιού Χάρη Χαραλάμπους που αφηγείται στο artplay.gr την ιστορία:

“13 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή (!) και πλήρης αντισηπτικών (σωματικών και ψυχικών), ξεκίνησε για μένα ο αυτοπεριορισμός, μπήκα σε καραντίνα ή προτιμότερα κλείστηκα στο καταφύγιό μου.  Προτιμώ τον συνδυασμό της κλεισούρας με κάτι που περιέχει/υπονοεί και τη φυγή. Δεν με τρομάζει τόσο.

Λίγες μέρες μετά, ο φίλος μου και εξαίρετος μουσικός Δημήτρης Σπύρου μαζί με άλλους μουσικούς που ζούνε στην Κύπρο συνασπίστηκαν κι έφτιαξαν την Coalition Orchestra, παρουσιάζοντας διαδικτυακά μια μικρή συναυλία/αυτοσχεδιασμό, παίζοντας ο καθένας από το σπίτι του, με σκοπό την μη αδράνεια, την επικοινωνία και την προσφορά ψυχαγωγίας στον κόσμο που είναι ακόμα κλεισμένος στα σπίτια του.  Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και σας καλώ όλους να το βρείτε και να το ακούσετε!

Εκείνες τις μέρες, επηρεασμένος εγώ από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, από τον καταιγισμό ειδήσεων και πληροφοριών για αυτόν τον άγνωστο που πολιορκεί την ανθρωπότητα και από τον ανοιξιάτικο οργασμό της φύσης που ερήμην μας συνέβαινε έξω και πάντα θα συμβαίνει, είχα πέσει με τα μούτρα και διάβαζα και ξαναδιάβαζα τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονυσίου Σολωμού. 

Κάπως έτσι δεν άργησε και πολύ να μου έρθει η ιδέα της δημιουργίας του The CoActors Band Project και της συνεργασίας με την Coalition Orchestra. Προϋπήρχε ήδη μέσα μου η επιθυμία συνύπαρξης ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, χώρους, τέχνες κλπ.  Όπως φάνηκε στη συνέχεια αυτή η επιθυμία ήταν κοινή σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτό το «Σχεδίασμα».

Επικοινώνησα, λοιπόν, με τον Δημήτρη, του είπα την πρότασή μου, ανταλλάξαμε σκέψεις και ιδέες και είπαμε να ξεκινήσουμε. Ο Δημήτρης άρχισε να συσπειρώνει τους υπέροχους αυτούς μουσικούς. Αμέσως μετά ήρθα σε επαφή με φίλους και φίλες ηθοποιούς που πίστευα ότι θα τους ενδιέφερε αυτό το εγχείρημα οι οποίοι με έναν πολύ συγκινητικό τρόπο ,χωρίς δεύτερη σκέψη, δέχτηκαν να προσφέρουν και να εκφραστούν μέσα από αυτό.

Έτσι, λοιπόν, σιγά σιγά με τη χαρά της δημιουργίας και μιας αισιόδοξης μελαγχολίας να εναλλάσσονται σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη στην οποία ζούμε φτιάξαμε το δικό μας «Σχεδίασμα» επί των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» του Διονυσίου Σολωμού.   Ένα φόρο τιμής σε αυτό το ταλαιπωρημένο από την ανθρωπότητα αλωνάκι, τον πλανήτη μας. Καλή ακρόαση, καλή απελευθέρωση και καλή αντάμωση.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Επιλογή στίχων / Δραματουργία:  Χάρης Χαραλάμπους

The CoActors Band Project :  Θανάσης Δόβρης, Άννα Γιαγκιώζη, Χάρης Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους,     Μαρία Παρασύρη, Μάγδα Κόρπη, Αμαλία Καβάλη, Guest Star:  Μικελάντζελο)

Coalition Orchestra: Δημήτρης Σπύρου( παραγωγή,beat, sampling, loops), Ανδρέας Ροδοσθένους (μίξη/mastering  ήχου,ηλεκτρικό μπάσο),  Αλέξανδρος Παπαντωνίου(ηλ.κιθάρα/ούτι), Χριστίνα Γεωργίου (πιάνο, φωνητικά), Γιάννης Μιχαήλ (ηλ.κιθάρα), Χρίστος Ψαθάς(κιθάρα), Γιώργος Καλογήρου (φωνή/λαούτο), Θεόδωρος Πολυκάρπου (μπαγλαμάς/μαντολίνο), Γιάννης Χριστίδης (μεταλόφωνο), Παναγιώτης Λάρκου(τρομπέτα), Βαγγέλης Γέττος (κρητικό λαούτο), Δώρος Ζήσιμος (βιολοντσέλο)

Επιμέλεια εικόνας/μοντάζ: Λουκάς Σταύρου