Κινηματογράφος

Στην Αντίπαρο για σινεμά

suntan

Πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Ιουλίου για τις «Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου», που περιλαμβάνουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και καθημερινές προβολές ελληνικών ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.


Ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος συνεχίζει αυτήν την εποχή στην Αντίπαρο τα γυρίσματα της νέας του ταινίας  «Suntan», και οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το δημιουργό και την ομάδα του. Οι παραδόσεις στα εργαστήρια θα γίνουν από τους Αφροδίτη Νικολαΐδου («Εισαγωγή στη Γλώσσα του Κινηματογράφου», Ρηνιώ Δραγασάκη («Η Περιπέτεια της Ταινίας Μικρού Μήκους») και Μαρία Λεωνίδα («Φτιάχνοντας μια Φωτο-Ιστορία», πρακτικό εργαστήριο σε δύο μέρη).

Το πρόγραμμα των προβολών περιλαμβάνει τις ταινίες «Η Κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου, «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: ο Μπαμπάς μου» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου και το ντοκιμαντέρ «Πάρβας: Άγονη Γραμμή» του Γεράσιμου Ρήγα καθώς και μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους των Ρηνιώ Δραγασάκη, Μαρία Λεωνίδα, Αλέξη Αλεξίου και Γιάννη Βεσλεμέ οι οποίοι και θα τις παρουσιάσουν στο κοινό.
Το κινηματογραφικό τετραήμερο διοργανώνεται από την  One from the Heart σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αιγαίου, την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου, με τη συνεργασία της Αίθουσας Τέχνης αντί και του κινηματογράφου Cine Oliaros.