Θέατρο Κινηματογράφος

Έκτακτη επιχορήγηση για Εθνικό και ΕΚΚ

Με έκτακτη επιχορήγηση έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ ενισχύεται το Εθνικό Θέατρο και με δυο εκατομμύρια το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Την ίδια ώρα με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών οι εργαζόμενοι του Εθνικού και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος , θα αποζημιώνονται με τα ποσά των 45€ για έξοδα διανυκτέρευσης και 50€ για ημερήσια αποζημίωση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους άνω των 50 χιλιομέτρων.  Η ημερήσια αποζημίωση ορίζεται στα 50 ευρώ και τα έξοδα διανυκτέρευσης στα 45 ευρώ, με αποτέλεσμα  η συνολική εκτός έδρας αποζημίωση να περιορίζεται σε 95 ευρώ, από 112 που ήταν.

Στο ΕΚΚ η έκτακτη επιχορήγηση αφορά στην ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, καθώς εκκρεμεί αξιολόγηση φακέλων παραγωγής και σεναρίων από το Νοέμβριο του 2014.  Έχει ήδη ενσωματωθεί ποσό ύψους 2 εκ. ευρώ στην τακτική επιχορήγηση, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στη χρηματοδότηση του ΕΚΚ που προκλήθηκε από την κατάργηση του ειδικού τέλους στα εισιτήρια του κινηματογράφου. Ως αποτέλεσμα η τακτική επιχορήγηση του ΕΚΚ για το έτος 2016 ανέρχεται στα 3.6 εκ., στα οποία προστίθεται η έκτακτη επιχορήγηση των 2 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα υπεγράφη τετραετής προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνολικού ύψους 1.180.800 ευρώ, για την οποία  εξέφρασε την ικανοποίησή του ο Δήμαρχος Γιάννης Μόραλης, ευχαριστώντας την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.