Θέατρο

Έκτακτες «Καρέκλες» στο Εξ Αρχής

Τελευταίες παραστάσεις του έργου του Ευγένιου Ιονέσκο «Οι Καρέκλες (LES CHAISES) σε σκηνοθεσία Ντίνου Σπυρόπουλου, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Εξ Αρχής έως την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015.

Για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, προστέθηκαν τρεις έκτακτες παραστάσεις, την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014, την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 και την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015.

Το θέμα, όπως έγραψε ο ίδιος ο Ιονέσκο, είναι το…τίποτα. Και οι καρέκλες -το κενό, το τίποτα- δίνουν τη χαριστική βολή στο γέρικο ζευγάρι, που έζησε μέσα στο κενό και δεν υπήρξε παρά τίποτα.

''KAREKLES''_3

Υπόθεση:

Ένας ηλικιωμένος θυρωρός, ενός ακατοίκητου πύργου σε ένα ερημικό νησί, θέλει να μεταδώσει ένα βαρυσήμαντο μήνυμα στην ανθρωπότητα. Θέλει να μεταδώσει μαζί με την επίσης ηλικιωμένη γυναίκα του τις εμπειρίες και τις γνώσεις που του άφησε η μακρόχρονη ζωή του. Καθώς εκείνος δεν είναι σπουδαίος ομιλητής, έχει καλέσει έναν επαγγελματία. Οι καλεσμένοι έρχονται, η σκηνή γεμίζει με καρέκλες. Άδειες καρέκλες καθώς οι καλεσμένοι είναι αόρατοι για τους θεατές. Οι μόνοι ορατοί πάνω στη σκηνή είναι το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Το τέλος του έργου είναι αναπάντεχο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Ντίνος Σπυρόπουλος

Σκηνικό – Κοστούμια: Κοσμάς Πανωρίδης

Χορογραφίες – κίνηση : Δέσποινα Χουζούρη

Βοηθός Σκηνοθέτης: Βίβιαν Σπυροπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελένη Τσακάλου – Κώστας Ζέκος

Info

Σάββατο21:00

Κυριακή20:00

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Φοιτητικό: 10 ευρώ

Μειωμένο: 5 ευρώ (ανεργίας, ΑΜΕΑ)