Μουσική

Η Βασιλική Καρακώστα και οι Σενεγαλέζοι μουσικοί του δρόμου

Μια πολυπολιτισμική συνύπαρξη με τη συμμετοχή πλανόδιων μουσικών από τη Σενεγάλη και την VASILIKH (Καρακώστα) θα συμβεί απόψε Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στο Half Note της οδού Τριβωνιανού στο Μετς.

 

Θα ακουσθούν από τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και τους αφρικάνικους δρόμους ως το σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο.

Η VASILIKH(Καρακώστα) κινείται στην πόλη, αφουγκράζεται τις μουσικές της ελευθερίας, συναντά τους μουσικούς του δρόμου και τους δίνει βήμα στη σκηνή μαζί της. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια που συνδυάζει με προσωπικότητα στα live της την παραδοσιακή ελληνική μουσική με τον ηλεκτρικό ήχο, εμφανίζεται στις 18 Δεκεμβρίου στο Half Note επιλέγοντας να έχει αυτή τη φορά στο πλευρό της, εκτός από τους μόνιμους συνεργάτες της και ομάδα ταλαντούχων μουσικών από την Σενεγάλη που παίζουν κρουστά, τους οποίους συνάντησε στις βόλτες της στην Αθήνα.

+Τ+-_Δ.half note 2

Ένα διαφορετικό live, ή, όπως το ονομάζει η VASILIKH, μια πολυπολιτισμική συνύπαρξη, όπου τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια συνυπάρχουν με τον ήχο της Αφρικής και τον ηλεκτρισμό της Δύσης. Ένα μουσικό ταξίδι με διασκευές από την Πόντο, την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο και την Κρήτη, ως τις αφρικανικές μουσικές παραδόσεις και κουλτούρες και τα σύγχρονα ηλεκτρικά τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας της.

VASILIKI KARAKOSTA

Ανάμεσα τους η «Αστροπαλιά” τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της «Η σβούρα και άλλες ιστορίες» σε στίχους και μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, τα «Επικίνδυνα» τραγούδια του δεύτερου προσωπικού της δίσκου του Κωνσταντίνου και της Λυδίας Μπουντούνη, αλλά και ο «Κηπουρός» του Παύλου Παυλίδη που απογειώνει με την ερμηνεία της.

Μοναδική πυξίδα για αυτή την ιδιαίτερη συναυλία το αλάνθαστο μουσικό ένστικτο της Βασιλικής. Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους δεν αποδέχονται τις ταμπέλες, τα σύνορα, τους περιορισμούς. Μια συναυλία όπου η ελευθερία συναντά τη μουσική και μαζί πορεύονται σε μια αλησμόνητη συνύπαρξη.

Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. Εισιτήρια προς 10, 15, 20 ευρώ. Τηλ κρατήσεων 2109213310.