Θέατρο

Εδώ θα ανεβεί η Πιάφ

Μια μικρή γεύση για το τι θα δούμε στην παράσταση Πιάφ μας δίνει το Εθνικό Θέατρο με την κοινοποίηση της πρώτης μακέτας του σκηνικού, που ετοιμάζει η Αναστασία Αρσένη.

Στις φωτογραφίες που ανάρτησε στην official σελίδα του στο facebook το Εθνικό Θέατρο, οι οποίες θυμίζουν καρτ ποστάλ των αρχών του περασμένου αιώνα, διαγράφεται έντονα η Γαλλία και συγκεκριμένα το Παρίσι.

piaf skiniko 3

Η παράσταση άλλωστε του έργου «Πιαφ» της της Παμ Γκεμς, που σκηνοθετεί για το ΘΕΑΤΡΟ REX – ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ» ο Αντώνης Γαλέος, αποτελεί ένα οδοιπορικό για τη ζωή της Εντίθ Πιάφ που σφράγισε το γαλλικό αλλά και το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα του 20ου αιώνα με τη δυνατή και αισθαντική φωνή της.

Τα τραγούδια – σταθμοί που άφησε παρακαταθήκη γίνονται η αφορμή για να ζωντανέψουν στην σκηνή οι έρωτες, τα πάθη και τα ιστορικά πρόσωπα, που μεσουράνησαν στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα του περασμένου αιώνα, και συνδέθηκαν μαζί της κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής της. Από τους δρόμους του Παρισιού μέχρι και τα διασημότερα music hall της Ευρώπης και της Αμερικής η Πιαφ τραγουδάει με την καρδιά της και στοχεύει στην καρδιά μας!

Συντελεστές

Μετάφραση Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά-κοστούμια Αναστασία Αρσένη

Μουσική Θοδωρής Οικονόμου

Χορογραφία Φώτης Διαμαντόπουλος

Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική διδασκαλία Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη Μαριάννα Τουντασάκη

Β΄ βοηθός σκηνοθέτη Μαρία-Ελένη Σολδάτου

Βοηθός σκηνογράφου Φώτης Μουρτάς

piaf skiniko 2

Διανομή: Γιάννης Αθιτάκης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Μαρίνα Ασλάνογλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Μαρίνος Δεσύλλας,    Ευγενία Δημητροπούλου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Δημήτρης Καραμπέτσης, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Νίκος Μαγδαληνός, Γεωργία Μητροπούλου, Στέφανος Μουαγκιέ, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Σπύρος Μπιμπίλας, Τάσος Πυργιέρης, Δήμητρα Σιγάλα, Χρήστος Στέργιογλου,    Κωνσταντίνα Τάκαλου, Αντώνης Χαντζής