Θέατρο

«Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια» στον Πειραιά

«Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζεται από σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε διασκευή κειμένου,

σκηνοθεσία, σκηνικά και μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη.

Πρόκειται για μία διασκευή του Νίκου Μαστοράκη, πάνω στα «Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού. Ένα έργο – φόρο τιμής στον Πειραιά και ειδικότερα στην Τρούμπα. Ένα έργο αφιερωμένο στους άγνωστους πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που DiThPi 0905τριγυρνούσαν στις γειτονιές του Πειραιά: από το λιμάνι ως την Πειραϊκή, κι από τα σοκάκια του Προφήτη Ηλία ως την οδό Νοταρά, εκεί όπου τα κορίτσια περίμεναν καθημερινά ν’ ακούσουν το σφύριγμα του πρώτου πλοίου.

Ο Πειραιάς στην δεκαετία του .50 . Το λιμάνι και οι γειτονιές, τα μπάνια στην Aκτή Δηλαβέρη, τα ρεμπέτικα, η Μάντρα με τον θρυλικό Μπέμπη, οι μεροκαματιάρηδες, η Τρούμπα, οι πόρνες και οι κυρίες, ο Ολυμπιακός….. Εικόνες βγαλμένες από την δεκαετία του ’50, ήχοι, μουσικές , μνήμες.

Ο Νίκος Μαστοράκης ανέτρεξε σε πηγές, μελέτησε κείμενα, αναζήτησε λογοτεχνικά κείμενα Πειραιωτών συγγραφέων, μάζεψε φωτογραφίες και μελέτησε τραγούδια προκειμένου να μεταφέρει το κλίμα και το αίσθημα μιας εποχής που μπορεί να μοιάζει σε αρκετά σημεία με τη δική μας.

Τους ρόλους στην παράσταση ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Διαμαντής Καραναστάσης, Κώστας Κοράκης, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκη Σερέτη, Αιμίλιος Χειλάκης.

Κοστούμια Kωνσταντίνος Ζαμάνης.

Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης.

Κίνηση Ζωή Χατζηαντωνίου.

Βοηθός σκηνοθέτη η Δήμητρα Βαμβακάρη.

Φωτογραφίες Κανάρης Τσίγκανος.

INFO:

Τετάρτη 7.00

Πέμπτη, Παρασκευή, 9.00

Σάββατο 6.00 και 9.00 μ.μ.

Κυριακή 7.00

Τιμές εισιτηρίων

Διακεκριμένη 22 ευρώ – Κανονικό 18 ευρώ

Φοιτητικό – Μαθητικό και 65+ 12 ευρώ

Μειωμένης θέασης 8 ευρώ

Κάθε Πέμπτη 13 ευρώ