Θέατρο Ο Ρόλος μου

«Χτίζεις έναν ολόκληρο κόσμο με άδεια χαρτιά»

«Η Στέλλα είναι ένα ακόμα κορίτσι που ερωτεύεται. Αυτό της δίνει δύναμη να πάει κόντρα σε ένα ολόκληρο σύστημα που είναι εναντίον της και να βιώσει μία προσωπική επανάσταση», γράφει στο artplay.gr η ηθοποιός Ιωάννα Κολιοπούλου, που γίνεται η Στέλλα για χάρη της πολυαναμενόμενης παράστασης «Στέλλα κοιμήσου», η οποία κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο στις 13 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη.

«Όλοι οι ρόλοι του έργου, όπως και αυτός, δημιουργήθηκαν  από το μηδέν με βάση τις προσωπικές εμπειρίες,  τη φαντασία και την αντίληψή μας στις συγκεκριμένες συνθήκες που ορίσαμε μαζί με τον σκηνοθέτη μας Γιάννη Οικονομίδη. Έτσι και η Στέλλα βγαίνει από την Ιωάννα στις συνθήκες που καλείται να ζει σε κάθε παράσταση.

Είναι μια πρωτόγνωρη και εκστατική εμπειρία να χτίζεις έναν ολόκληρο κόσμο με άδεια χαρτιά και προπάντων είναι τύχη και τεράστια απόλαυση να δουλεύεις με έναν καλλιτέχνη σαν τον Γιάννη, που αγαπάει τόσο πολύ τους ηθοποιούς του, τους εμπνέει και τους δίνει κίνητρα να γίνονται καλύτεροι».

Ιωάννα Κολλιοπούλου

_MG_8840Color Essentials 02

Η υπόθεση

Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με «μαφιόζικες» μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται από το περιβάλλον της και επιμένει για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις. Αξιοπρέπεια, ηθική τάξη και συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια.

Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις.

Το «Στέλλα κοιμήσου» γράφτηκε με τη δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών της παράστασης κατά τη διάρκεια των προβών. Κάθε παράσταση είναι ξεχωριστή, καθώς ο διάλογος διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό ζωντανά στη σκηνή, με βάση ένα συγκεκριμένο σενάριο.

_MG_8744Color Essentials 02

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία : Γιάννης Οικονομίδης

Επιμέλεια κειμένου: Βαγγέλης Μουρίκης

Σχεδιασμός φωτισμών : Bασίλης Κλωτσοτήρας

Βοηθός σκηνοθέτη/επιμέλεια κίνησης: Αντώνης Ιορδάνου

Σκηνογραφία : Ioυλία Σταυρίδου

Ενδυματολόγος : Γιούλα Ζωιοπούλου

Μουσική : Μπάμπης Παπαδόπουλος

 

_MG_8657Color Essentials 02

Διανομή με αλφαβητική σειρά:

Θείος Τάκης: Αντώνης Ιορδάνου

Στέλλα Γερακάρη: Ιωάννα Κολλιοπούλου

Θεία Βάσω: Μάγια Κώνστα

Μάριος Αγγελής: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Ελενη Γερακάρη: Καλιρρόη Μυριαγκού

Γιώργος Γερακάρης: Γιάννης Νιάρρος

Αντώνης Γερακάρης: Στάθης Σταμουλακάτος

Ανθή Γερακάρη: Ελλη Τρίγγου

 

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών

Πληροφορίες για τα Μ.Μ.Ε. 210.5288164, 210.5288111