Θέατρο

Πρώτες φωτό από το “Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές”

ενας ανθρωπος για ολες τις εποχες 2

Προετοιμασίες από την φωτογράφιση της Μαριλένας Σταφυλίδου στις πρόβες του έργου “Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές” του Ρόμπερτ Μπολτ που θα ανεβεί στις 19 Νοεμβρίου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο στον κεντρικό ρόλο.

Αγγλία, 16ος αιώνας. Ο Βασιλιάς Ερρίκος Η΄ θέλει να χωρίσει με την Αικατερίνη της Αραγωνίας για να παντρευτεί την Άννα Μπολέυν, που θα του χαρίσει τον διάδοχο, διασφαλίζοντας έτσι την κυριαρχία της δυναστείας των Τυδώρ. Τα σχέδιά του δημιουργούν αντιδράσεις τόσο στο Βατικανό όσο και στην ίδια του την αυλή.  Και ενώ οι προσπάθειες των κρατικών συμβούλων επικεντρώνονται στην πραγματοποίηση της βασιλικής επιθυμίας, υπάρχει ένας σύμβουλος που στέκεται εμπόδιο.

 

ενας ανθρωπος για όλες τις ποχες 4

Ο Σερ Τόμας Μορ επιλέγει να μείνει πιστός στις απόψεις και στη συνείδηση του και όχι στις βασιλικές επιδιώξεις. Έτσι, η ρήξη είναι αναπόφευκτη. Ο Ερρίκος Η’ αναγορεύεται επικεφαλής της Αγγλικανικής εκκλησίας και παντρεύεται την Άννα Μπολέυν. Ο Σερ Τόμας Μορ αμετακίνητος στις πεποιθήσεις του καταλήγει φυλακισμένος στον Πύργο του Λονδίνου, δικάζεται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και καταδικάζεται σε θανατική ποινή.

 

ενας ανθρωπος για ολες τις εποχες 1

Συντελεστές :Μετάφραση Ροδόλφος Μορώνης – Σκηνική προσαρμογή Έλσα Ανδριανού – Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος – Σκηνικά Αντώνης Δαγκλίδης – Κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ – Μουσική Σταύρος Γασπαράτος – Επιμέλεια κίνησης Αγγελική Στελλάτου – Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης Βοηθός σκηνοθέτη Άννα Τσαπάρα

Διανομή : Μάνος Βακούσης -Κώστας Γαλανάκης – Γιώργος Γιαννακάκος – Στεφανία Γουλιώτη -Παναγιώτης Κατσώλης -Αλέξανδρος Μαυρόπουλος -Γιώργος Μιχαλακόπουλος -Γιώργος Μοσχίδης -Αλέξανδρος Μυλωνάς – Ανέζα Παπαδοπούλου -Δημήτρης Πιατάς – Μαίρη Σαουσοπούλου – Ρίνο Τζάνι -Γιάννης Τσορτέκης

 

ενας ανθρωπος για όλες τις ποχες 3

Φωτογραφίες: Εθνικο Θέατρο/ facebook