Θέατρο

Cendrillon: Η «Σταχτοπούτα» του Θέμελη Γλυνάτση

Την όπερα δωματίου Cendrillon, της Pauline Viardot, που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στο Θέατρο Skrow, σκηνοθετεί ο Θέμελης Γλυνάτσης.

Ο σκηνοθέτης, που το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών σημείωσε μεγάλη επιτυχία με την παράσταση “Και τα ψάρια βγήκαν να πολεμήσουν ενάντια στους ανθρώπους” της Ανχέλικα Λίντελ, συνεργάζεται αυτή τη φορά με την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή (Οι Απαχηδές των Αθηνών, Fables κ.α ).

 

GroupColorlow

Λίγα λόγια για το έργο

Γραμμένη στις αρχές του 20ου αιώνα, αυτή η πρωτότυπη οπερατική εκδοχή της Σταχτοπούτας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπο τη σκηνοθετική καθοδήγηση ενός από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, γνωστού για τις ακραίες ,ποιητικές και στοχαστικές του δημιουργίες. Η Cendrillon της Viardot, σκοτεινή, ενήλικη και γεμάτη χιούμορ, σηματοδοτεί το τέλος μια εποχής και την απαρχή μιας καινούριας. Τα νέα ρεύματα, το ancient regime, η ταξική αναδιάρθρωση, το αβάν γκάρντ εκρήγνυνται και συντίθενται απολαυστικά, μέσα από τη γραφή μιας σημαντικής δημιουργού.

GroupBWlow

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης

Μουσική διδασκαλία-πιάνο: Μιχάλης Παπαπέτρου

Σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς – Θέμελης Γλυνάτσης

Φωτισμοί: Ντίνος Νικολάου

Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα

Anastasia1low

Παίζουν: Χρήστος Δεληζώνας, Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Χρήστος Κεχρής, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Γιώργος Ματθαιακάκης, Κώστας Μαυρογένης, Λητώ Μεσσήνη, Μάϊρα Μηλολιδάκη.

 

Anastasia2low

Πληροφορίες

Cendrillon [Σταχτοπούτα]

Skrow Theater

Αρχελάου 5, Παγκράτι – 210.72.35.842

Από 13 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Εισιτήρια: 12 € γενική είσοδος & 8 € μειωμένο – φοιτητικό