Θέατρο Χορός

Από σήμερα οι καταθέσεις προτάσεων στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αναμένει τις προτάσεις των καλλιτεχνών για την επόμενη χρονιά, καθώς προετοιμάζεται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η φόρμα για την κατάθεση των προτάσεων ανοίγει σήμερα, 8 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://greekfestival.gr/prosklisi-endiaferontos-gia-tin-ypovoli-protaseon-gia-to-kallitechniko-programma-toy-2020/

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ιδιαιτέρως στις προτάσεις που εστιάζουν στην έρευνα και την πρωτότυπη προσέγγιση στη σύλληψη, τη δραματουργία, την αισθητική κατεύθυνση, τη θεματολογία, τη μεθοδολογία, τις παραστατικές τεχνικές.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται για πρώτη φορά και σε ξένους καλλιτέχνες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι προτάσεις τους θα πρέπει να ενσωματώνουν και μέλη της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας, προκειμένου να επιτευχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ καλλιτεχνών.

Για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου δεκτές θα γίνονται αιτήσεις όχι μόνο για παραστάσεις αρχαίου δράματος, αλλά και για παραγωγές χορού που βασίζονται σε μύθους ή κείμενα αρχαιοελληνικής γραμματείας.

Για το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου δεκτές θα γίνονται αιτήσεις μόνο για συναυλίες μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών, από όλο το εύρος της κλασικής έως την σύγχρονη μουσική.

Αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των προτάσεων: όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποστηρίξουν και προφορικά την πρότασή τους, μέσα από ένα τρίλεπτο βίντεο, όπου θα αναπτύσσουν το καλλιτεχνικό τους όραμα.