Θέατρο

Ανθρωποφύλακες τότε και σήμερα: Φυλακές ανθρώπων, κοινωνιών και δικαιωμάτων

Μια συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαΐου στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής με αφορμή τη θεατρική παράσταση «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» από το ομώνυμο βιβλίο του Περικλή Κοροβέση.

Στη συζήτηση, που θα γίνει μετά την παράσταση, θα μιλήσουν ο συγγραφέας του έργου Περικλής Κοροβέσης, η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, η συγγραφέας Μαρώ Τριανταφύλλου, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Δέσποινα Κουτσούμπα, καθώς και οι συντελεστές της παράστασης: Χάρης Γιουλάτος, σκηνοθεσία και Πάνος Τζίνος, ερμηνεία. Τη συζήτηση συντονίζει η Πόλυ Κρημνιώτη, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια πολιτιστικού στην εφημερίδα ΑΥΓΗ.

Οι «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» του Περικλή Κοροβέση είναι η πολιτική μαρτυρία του ίδιου του συγγραφέα που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και αναφέρεται στις δοκιμασίες και τα βασανιστήρια που υπέστη ο ίδιος από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Το έργο ανέβηκε φέτος για πρώτη φορά στο θέατρο, ως μια αναφορά στη μνήμη που συνδέει τα κοινά σημεία του χθες με το σήμερα, μέσα από τη λειτουργία ενός συστήματος εκφοβισμού, ελέγχου και εξαναγκασμού των ατόμων και των μαζών, αλλά και την αντίσταση σ’ ένα τέτοιο σύστημα.

info

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 ώρα 8:00 μμ

8:00 – 9:15 μμ: θεατρική παράσταση ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ

9:15 – 10:15 μμ: Ομιλίες – Συζήτηση

Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής

Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ: 210-3425.637.